Dan grada Gospića već je tradicionalno vrijeme kada Grad Gospić dodjeljuje pohvalnice najboljim osmoškolcima i studentima. Tako je i ove godine u dvorani KIC-a Gospić izvršena podjela ukupno 23 pohvalnice. Dodijeljene su:

ĐURĐICI BASTA, studentici III godine stručnog Upravnog studija, Veleučilišta “Nikola Tesla” u Gospiću, dodjeljuje se Pohvalnica Gradonačelnika Grada Gospića za postignute iznimne rezultate u visokoškolskom obrazovanju.

MARIJI VUKOVIĆ, učenici 7. razreda Osnovne škole dr.Ante Starčević Pazarište Klanac  dodjeljuje se Pohvalnica Gradonačelnika Grada Gospića za postignute iznimne školske rezultate, osvojeno prvo mjesto na županijskom natjecanju LIDRANO – pjesma – SLOBODA koja je plasirana na državno natjecanje.

DINU MARASU, učeniku 5. c razreda Osnovne škole dr. Jure Turića dodjeljuje se Pohvalnica Gradonačelnika Grada Gospića za postignute iznimne školske rezultate, osvojeno prvo mjesto na županijskom natjecanju iz informatike.

SANJI IVŠINOVIĆ, učenici 5. c razreda Osnovne škole dr. Jure Turića dodjeljuje se Pohvalnica Gradonačelnika Grada Gospića za postignute iznimne školske rezultate, osvojeno treće mjesto na županijskom natjecanju iz geografije i uspješnom sudjelovanju na ekipnom državnom natjecanju Eko-kviz.

BORNI MILKOVIĆU, učeniku 5. d  razreda Osnovne škole dr. Jure Turića dodjeljuje se Pohvalnica Gradonačelnika Grada Gospića za postignute iznimne školske rezultate, osvojeno prvo mjesto na županijskom natjecanju iz matematike i osvojeno drugo mjesto na županijskom natjecanju iz informatike.

PETRU BUTORCU, učeniku 6. a razreda Osnovne škole dr. Jure Turića dodjeljuje se Pohvalnica Gradonačelnika Grada Gospića za postignute iznimne školske rezultate i osvojeno prvo ekipno mjesto na državnom natjecanju u nogometu za 5. i 6. razrede te treće ekipno mjesto za 7. i 8. razrede.

LINI STRILIĆ, učenici 6 b razreda Osnovne škole dr. Jure Turića dodjeljuje se Pohvalnica Gradonačelnika Grada Gospića za postignute iznimne školske rezultate i osvojeno prvo ekipno mjesto na županijskom i drugo ekipno mjesto na regionalnom natjecanju iz košarke te osvojeno prvo ekipno mjesto na županijskom i regionalnom te peto mjesto na državnom natjecanju iz nogometa.

KRISU ISAKOVIĆU, učeniku 6. b razreda Osnovne škole dr. Jure Turića dodjeljuje se Pohvalnica Gradonačelnika Grada Gospića za postignute iznimne školske rezultate i osvojeno prvo ekipno mjesto na županijskom, regionalnom i državnom natjecanju u nogometu za 5 i 6. razrede te prvo ekipno mjesto na županijskom i regionalnom i treće mjesto na državnom natjecanju u nogometu za 7. i 8. razrede.

REI KLOBUČAR, učenici 7. c razreda  Osnovne škole dr. Jure Turića dodjeljuje se Pohvalnica Gradonačelnika Grada Gospića za postignute iznimne školske rezultate, osvojeno prvo ekipno mjesto na županijskom natjecanju u znanju i kreativnosti “Čitanjem do zvijezda” i sudjelovanju na državnoj razini te osvojeno treće mjesto na županijskom natjecanju iz geografije.

JURAJU STOPIĆU, učeniku 7. c razreda Osnovne škole dr. Jure Turića dodjeljuje se Pohvalnica Gradonačelnika Grada Gospića za postignute iznimne školske rezultate i osvojeno prvo mjesto na županijskom natjecanju iz matematike.

IVI BRKIĆ, učenici 8. d razreda Osnovne škole dr. Jure Turića dodjeljuje se Pohvalnica Gradonačelnika Grada Gospića za postignute iznimne školske rezultate i osvojeno prvo mjesto na županijskom i drugo mjesto na regionalnom natjecanju u krosu za djevojčice.

DORI ŠAHBAZOVIĆ, učenici 8. a razreda  Osnovne škole dr. Jure Turića dodjeljuje se Pohvalnica Gradonačelnika Grada Gospića za postignute iznimne školske rezultate i osvojeno prvo mjesto na županijskom natjecanju iz engleskog jezika.

VESNI BIĆANIĆ, učenici 8. a  razreda  Osnovne škole dr. Jure Turića dodjeljuje se Pohvalnica Gradonačelnika Grada Gospića za postignute iznimne školske rezultate, osvojeno prvo mjesto na županijskom natjecanju iz povijesti, osvojeno ekipno prvo mjesto na županijskom i drugo mjesto na regionalnom natjecanju iz košarke te osvojeno prvo mjesto na županijskom i regionalnom natjecanju iz nogometa.

ANTONIJI MESIĆ, učenici 8. a razreda  Osnovne škole dr. Jure Turića dodjeljuje se Pohvalnica Gradonačelnika Grada Gospića za postignute iznimne školske rezultate i osvojeno ekipno prvo mjesto na županijskom i drugo mjesto na regionalnom natjecanju iz košarke te osvojeno prvo mjesto na županijskom i regionalnom natjecanju iz nogometa.

ŠKOLSKOM SPORTSKOM KLUBU “VELEBIT”  dodjeljuje se Pohvalnica Gradonačelnika Grada Gospića za postignute iznimne sportske rezultate, osvojeno prvo mjesto na završnici državnog prvenstva školskih sportskih klubova u malom nogometu u kategoriju 5.- 6. razreda i treće mjesto u kategoriji 7. – 8. razreda pod vodstvom mentora – učitelja tjelesne i zdravstvene kulture Darka Vukića.

UČENICI KOJI SU BILI DIO POBJEDNIČKE EKIPE MALOG NOGOMETA U KATEGORIJI 5-6 RAZREDI I U KATEGORIJI 7-8 RAZREDI SU:

 1. DOMINIK ŠABAN
 2. IVAN STARČEVIĆ
 3. ROKO STARČEVIĆ
 4. PETAR MUHAR
 5. RAJMOND BUGAJ
 6. PETAR BUTORAC
 7. KRIS ISAKOVIĆ
 8. JOSIP RUKAVINA
 9. DOMENIK QUNI (ĆUNI)
 10. FRANE RADOŠEVIĆ
 11. JAKOV STARČEVIĆ
 12. ANTE ŠPOLJARIĆ
 13. ANTONIJO VUJIČIĆ

LUCIJI RATKOVIĆ, učenici 3. a razreda Gimnazije Gospić dodjeljuje se Pohvalnica Gradonačelnika Grada Gospića za postignute iznimne školske rezultate, učestvovala na županijskom natjecanju LiDrano 2016. sa vlastitim literarnim radom – kategorija literarni izraz.

MARKU MATAIJI, učeniku 3. a razreda Gimnazije Gospić dodjeljuje se Pohvalnica Gradonačelnika Grada Gospića za postignute iznimne školske rezultate, osvojeno drugo mjesto na županijskom natjecanju iz kemije, kao član školske ekipe “GIMGOS” na županijskom natjecanju, kategorija stolni tenis – dječaci osvojeno prvo ekipno mjesto te uspješno sudjelovanje na regionalnom natjecanju poluzavršnica – zapad – stolni tenis.

ANI BUNČIĆ, učenici 3. b razreda Gimnazije Gospić dodjeljuje se Pohvalnica Gradonačelnika Grada Gospića za postignute iznimne školske rezultate, kao član školske ekipe “GIMGOS” na županijskom natjecanju  u košarci, djevojke, osvojeno prvo ekipno mjesto te osvojeno drugo ekipno mjesto na regionalnom natjecanju – poluzavršnica – zapad.

PETRI KNEŽEVIĆ, učenici 6. a razreda Osnovne škole dr. Franje Tuđmana Lički Osik dodjeljuje se Pohvalnica Gradonačelnika Grada Gospića za postignute iznimne školske rezultate, osvojeno prvo mjesto na županijskom natjecanju iz matematike, osvojeno prvo ekipno mjesto u odbojci na županijskoj razini i četvrto mjesto na regionalnoj razini, osvojeno drugo mjesto u županiji na natjecanju “Čitanjem do zvijezda” i uspješnom sudjelovanju na državnom natjecanju.

KARLU KOLAKU,  učeniku 6. a  razreda Osnovne škole dr. Franje Tuđmana Lički Osik dodjeljuje se Pohvalnica Gradonačelnika Grada Gospića za postignute iznimne školske rezultate, osvojeno prvo ekipno mjesto u županiji, prvo ekipno mjesto u regiji zapad, peto ekipno mjesto u državi u natjecanju iz odbojke te treće ekipno mjesto na županijskom natjecanju u nogometu.

LEONARDI MURGIĆ, učenici 6. a  razreda Osnovne škole dr. Franje Tuđmana Lički Osik dodjeljuje se Pohvalnica Gradonačelnika Grada Gospića za postignute iznimne školske rezultate, osvojeno prvo ekipno mjesto na županijskom natjecanju u odbojci te osvojeno četvrto ekipno mjesto na regionalnom natjecanju.

MARINI MARKOVIĆ,  učenici 8. b  razreda Osnovne škole dr. Franje Tuđmana Lički Osik dodjeljuje se Pohvalnica Gradonačelnika Grada Gospića za postignute iznimne školske rezultate i osvojeno treće mjesto na županijskom natjecanju iz njemačkog jezika.

MARIJU ĐAPIĆU,  učeniku 8. b  razreda Osnovne škole dr. Franje Tuđmana Lički Osik dodjeljuje se Pohvalnica Gradonačelnika Grada Gospića za postignute iznimne školske rezultate, osvojeno treće ekipno mjesto na županijskom natjecanju iz nogometa te osvojeno peto ekipno mjesto na državnom natjecanju iz odbojke.

 

Gs Press / N. Mraović

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.