Komunalno poduzeće „Komunalac“ iz Gospića od danas je pojačalo svoj vozni park sa još jednim specijaliziranim namjenskim vozilom. Kamion marke „Iveco“ zapremine je oko 16 m3 i bit će namijenjen za prijevoz komunalnog otpada od papira i plastike. Vozilo je stajalo 600 tisuća, pri čemu je nabavljeno sredstvima Fonda za zaštitu okoliša u iznosu od 80% ukupne vrijednosti, dok je preostalih 20% financirao „Komunalac“ i Grad Gospić. Novo je vozilo drugo po redu po ovim karakteristikama i u Komunalcu ističu kako će u mnogome olakšati i pospješiti razdvajanje i prijevoz otpada prije reciklaže.

U krugu „Usluge“ i „Komunalca“ nalazi se velika količina novih plastičnih kanti za otpad. Direktor Milan Devčić pozvao je vlasnike kuća da ih preuzmu.

-Nabavili smo 1050 plastičnih kanti plave boje za odlaganje papira i plastike, kao i 600 kanti zelene boje za miješani komunalni otpad. Ovo je prigoda da pozovemo građane koji još nemaju kante za otpad kod svojih domova da se jave i potpuno besplatno preuzmu kante, rekao je direktor Devčić. U Gradu Gospiću i poduzećima „Usluga“ i „Komunalac“ najavljuju skore nove korake u prikupljanju i zbrinjavanju komunalnog otpada, s čime se unatrag nekoliko godina najdalje otišlo u Ličko-senjskoj županiji.

GsPress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.