Volonterska akcija održana povodom Međunarodnog dana obitelji u potpunosti je uspjela! U popodnevnim satima 17.05.2017. na lokaciji Urbanog vrta Gospić okupilo se 50-ak vrijednih volontera. Najbrojniji volonteri bili su nastavnici Osnovne škole sa učenicima i roditeljima koji su zajedničkim snagama uljepšali kutak za kukce i napravili još jednu zelenu učionicu. U uređivanju vrta sudjelovali su i djelatnici Policijske postaje Gospić, Kulturnog informativnog centra Gospić, LAG-a LIKA, studenti Veleučilišta Nikola Gospić, srednjoškolci te volonteri Udruge Pčelica, Društva naša djeca i Outwardbound. Bilo je lijepo ponovo vidjeti i volontere koji su se angažirali prošle godine kod formiranja vrta.

Tijekom volonterske akcije okopano je i pognojeno bobičasto voće, jabuka, začinska spirala i mirisni kutak. Uređen je balkonski vrt. Posađene su sadnice lavande, jagoda, posijana je mrkva, cikla, rotkvice, tikvice…Na kraju akcije je sve zaliveno i malčirano sa slamom. Usporedo s vrtlarskim radovima vrijedni domari Osnovne škole i KIC-a Gospić su sa pomagačima obnovili postojeće vrtne klupe i napravili nove. Uređeni su koševi za smeće. Sva drvenarija je prelakirana kako bi bila spremna za učenike koji u vrtu imaju priliku u praksi učiti o prirodi, biologiji, bioraznolikosti i poljoprivredi. Upravo su učenici kao naše mlade snage bili jučer i najvrjedniji volonteri koji su našli vremena za kopanje, plijevljenje, sađenje, šmirglanje klupa. Zbog njih je vrt i napravljen te ga takvoga treba s ljubavlju održavati. Da ne bi ostalo sve na radu, volonteri Društva naša djeca Gospić pobrinuli su se za igračke koje su zabavile one najmlađe nakon uređivanja vrta.

Puno je toga napravljeno u samo par sati vrijednog rada. Ponešto je i ostalo za neku drugu volontersku akciju o kojoj ćemo vas na vrijeme obavijestiti. Organizatori: LAG LIKA, Osnovna škola dr. Jure Turića Gospić, Policijska postaja Gospić, Društvo naša djeca Gospić, Udruga roditelja djece s posebnim potrebama Pčelice te Kulturni informativni centar Gospić ovim putem najiskrenije zahvaljuju svojim sugrađanima na uloženom vremenu i pomoći oko uređivanja vrta te poklonjenim sadnicama, gnoju, slami i vodi za zalijevanje mladih biljčica.

Volontersku akciju su financijski podržali: Osnovna škola dr. Jure Turića Gospić, Kulturno informativni centar Gospić, Društvo naša djeca Gospić i djelatnici Policijske postaje Gospić.

Gs Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.