Zagreb će od sutra biti domaćin multimedijalne izložbe pod nazivom „Nikola Tesla-Mind From The Future“ autorice Helene Bulaja Madunić. Izložba je postavljena u Meštovićevom paviljonu, u suradnji s Hrvatskim društvom likovnih umjetnika.  Evo što o samoj izložbi kaže autorica izložbe.

Uronjeni u magični svijet genija Nikole Tesle te povezivanjem elemenata „živog“ filma, video scenografije, računalne igre i čarobne hologramske-svjetlosne  avanture u jedinstveni multimedijski doživljaj proširene realnosti, ovom izložbom želimo posjetitelje odvesti na kontemplativno „putovanje“ bez početka i kraja, kroz proces kreativnosti, inspiracije i stavaranja, ističe autorica izložbe Helena Bulaja Madunić.

Svečani trenutak otvaranja ove izložbe svakako će biti i u znaku Karle Krmpotić, Gospićanke koja se uz studij prava intenzivno bavi i pjevanjem. Teško je sjetiti se na koliko je pjevačkih  natjecanja Karla bila pobjednica, ili je pjevala izvan konkurencije. Karla će za ovu prigodu biti utjelovljenje jedne golubice koja je neraskidivi dio Tesline biografije. Naime, Tesla je hranio nekolicinu golubova, među kojima se isticala njegova ljubimica, bijela golubica sa svijetlosmeđim pigmentom na vrhovima krila. Prema Johnu O’Neillu, autoru jedne Tesline biografije, izumitelj je tu golubicu volio više od ikoga.

Ta je golubica bila radost moga života. Ako sam joj bio potreban, ništa drugo nije bilo važno. Dok sam je imao, imao sam i svoj životni cilj. A onda, jedne noći dok sam u mraku ležao u krevetu i kao i obično rješavao neke probleme, uletjela je kroz otvoren prozor i stala na moj stol. Znao sam da sam joj potreban. Gledao sam je i znao sam da mi želi reći da će umrijeti. A onda, kad sam to shvatio, vidio sam svjetlo u njezinim očima, snažan snop svjetlosti, govorio je veliki izumitelj. Karla Krmpotić će sutra biti Teslina golubica.

Gs Press / cp / M.S.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.