Tijekom proteklog vikenda (22. – 25. svibnja 2020. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je devet prometnih nesreća, jedno narušavanje javnog reda i mira, jedan prekršaj zlouporabe droga i dva pronalaska minsko-eksplozivnog sredstva.

Promet

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je devet prometnih nesreća te su sve s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (2), Korenice (2), Senja (2), Novalje (2) i Otočca (1).

Provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je 27 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 12 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak u Gospiću, kod 39-godišnjaka iz Gospića (2.85 g/kg).

Policija i dalje nastavlja s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, posebice tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“, kao što su alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel.

Javni red i mir

Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je tučnjavom na području Senja, te će protiv počinitelja biti podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu.

Zlouporaba droga

U subotu u Gospiću su policijski službenici u kontroli prometa, zatekli 43-godišnjakinju iz Gospića, kojoj je preliminarnim testiranjem na droge očitana pozitivna reakcija, te je tom prilikom dragovoljno predala više smotuljaka bijele praškaste materije ukupne težine 6,5 grama, karakterističnog izgleda za drogu tipa kokain, koja je uz potvrdu o oduzimanju predmeta od nje oduzeta.

Protiv nje će nadležnom sudu biti podnesen optužni prijedlog.

Pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava

U petak su zaprimljene dvije dojave o pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava i to:

  • u podnožju brda Poprdljivac na području Općine Lovinac pronađena je mina PMR-2AS;
  • u Trnovačkom Novoselu u živici je pronađeno tijelo ručne bombe M-75 s eksplozivnim punjenjem bez pripadajućeg upaljača.

Minu i bombu je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

I ovom prilikom pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.   

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.      

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.

Gs Press / Policijska uprava ličko-senjska

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.