Gospićanin predao policiji ručnu bombu, 1835 komada streljiva i 1,5 kilograma eksploziva

0

U protekla 24 sata (14/15. svibnja 2019. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je kazneno djelo i dragovoljna predaja minsko-eksplozivnih sredstava.   

Kriminalitet

U razdoblju od 1. rujna 2018. godine do 2. veljače 2019. godine u šumskom predjelu kod Gornjeg Vaganca, Općina Plitvička Jezera, nepoznati počinitelj otuđio je 182 stabla bukve u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Korenici.

Policija traga za počiniteljem, a kaznena prijava biti će dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Dragovoljna predaja minsko-eksplozivnih sredstava

Jučer je građanin s područja Grada Gospića dragovoljno predao ručnu bombu, 1835 komada raznog streljiva i 1,5 kilograma eksploziva, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

I ovom prilikom pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava.

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.

Gs Press / PU ličko-senjska

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.