Na Međunarodnom turniru „Salveo feet power 2016.“ održanom u Bjelovaru, gospićki klub „Rux Team“ nastupio je u  takmičarskom i suorganizatorskom smislu. Za „Rux Team“ nastupili su prokušani  asovi. Antonijo Jelinić-Ćiban je u  kategoriji do 66 kg juniori  podigao bench 105 kg i ponovno se okitio zlatom. Antonijo se također okušao u „deadtliftu“ (mrtvo dizanje) kada je  podigao nevjerojatnih 180 kg u kategoriji do 66 kg junior! Mario Jovanović je u  disciplini bench press također osvojio prvo mjesto podigavši 150 kg u kategoriji do 83 kg juniora. Nastupio je i  Ante Buneta. I on je doma ponio zlatnu medalju  u kategoriji do 120 kg, iako je  na vaganju imao svega 105.2 kg. To mu nije smetalo  da podigne  180 kg bench press! Najstariji član „Rux Tema“ je  Igor Šokota. Bio mu je ovo prvi nastup za gospićke snage, ali je kao veteran u masteru M1, u kategoriji do 93 kg podigao 170 kg bench i tako postao najjači master ovoga natjecanja.

Na ovom prestižnom natjecanju  također su dodijeljena priznanja za nastupe na prošlom natjecanju u Trogiru.  Dean Uzelac hrvatski  je rekorder mrtvom dizanju: 190 kg u kategoriji 66 kg open, dok je predsjednik kluba Marijo Rukavina Rux dobio posebno priznanje za ostvareni rezultat u bench presu kada je podigao 205 kg, kategorija do 105 kg open, što je državni rekord!!!

Sljedeće natjecanje  održava se u gradu Gospiću koji će biti domaćin  međunarodnog natjecanja pod nazivom „Lika Rux Power 2016.“ Natjecanje ce trajati 2 dana i  bit će održano drugog vikenda u listopadu. Uz pokroviteljstvo Grada Gospića, natjecanje će biti održano u Gradskoj sportskoj dvorani. Ova priredba će biti humanitarnog karaktera, o čemu će više informacija biti uskoro na stranicama GS Pressa.

GS Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.