Sasvim očekivano djeca iz OŠ “dr. Jure Turić“ iz Gospića plijenila su pozornost jučer u Stubičkim toplicama. U hotelu „Matija Gubec“ održana ovogodišnja nacionalna svečanost. Većina hrvatskih škola poslale su na ovu manifestaciju zadani minimum, odnosno po troje učenika koji su postavili štand, dok je Ličko-senjsku županiju predstavljala škola iz Gospića, odakle je ponovno išao-pun autobus!

Naše su snage povele i članove školskog Folklornog ansambla „Degenija“, zajedno s glazbenom sekcijom. Na ličkim se štandovima našlo pravo obilje „ića i pića“, pojačan svim poznatijim domaćim delicijama: sirom škripavcem, basom, medom, pršutom, slaninom, čvarcima, suhim kobasicama, pogačama, kruhom, slasticama, prirodnim voćnim sokovima… Zbog ovog obilja, narodnih nošnji, dobre pjesme, radosti i ukupnog dojma ipak je lički štand bio „za dužinu“ atraktivniji od ostalih.

Ravnatelj OŠ „dr. Jure Turić“ Ivica Radošević izrazio je zahvalnost učenicima, roditeljima i svima onima koji su na bilo koji način dali doprinos ovom hvale vrijednom događaju. Cijelu je priču u Stubičkim toplicama predvodila učiteljica Antonija Rosandić, koordinatorica Eko-škole OŠ „dr. Jure Turića“ iz Gospića.

GsPress/Ž. Š.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.