Powerlifting klub „Rux“ iz Gospića opet je organizirao odlično natjecanje. Kako se završno natjecanje poklopilo s tradicionalnim natjecanjem u Gospiću, „Lika Rux Power“ koje se inače svake godine održava, lički okršaj hrvatskih snagatora postalo je natjecanje s epitetom prvenstva Hrvatske. Natjecanje „Lika Rux Power 2017.“ postalo je „Otvoreno Prvenstvo Hrvatske 2017.“ a organizator natjecanja, domaći klub „Rux“, ovim natjecanjem odao je počast i sjećanje tragično preminulom  članu Mariu Jovanoviću-Jovyju. Natjecanje je imalo i humanitarni karakter s ciljem pomoći udruzi „Pčelica“ za djecu s poteškoćama u razvoju. Natjecanje je okupilo preko 40 natjecatelja koji su se natjecali u troboju snage ili powerliftingu, potisku s klupe (bench pressu) te mrtvom dizanju ili deadliftu.

Najbolji powerlifter je član domaćeg kluba Luka Banić koji je postavio i novi hrvatski rekord u mrtvom dizanju u kategoriji seniora do 83 kg  podigavši  252.5 kg. Drugi je bio također član kluba „Rux“ Zoran Laštre, a treći predstvanik vukovarskog „Adamasa“ Bernard Malnar koji je postavio nove rekorde u svojoj kategoriji. Odlične rezultate ostvario je i kadet Ilija Petrović, „PLK Adamas“-Vukovar koji su kao novi hrvatski rekordi pokazatelj velikog talenta ovog mladog dizača.

Pobjednica u powerliftingu dolazi iz kluba „the Gym“ iz Dugog Sela, Nikolina Bestić koji je ostvarila hrvatski rekord kod seniorki do 63 kg, u mrtvom dizanju podigla je 150 kg. Druga je juniorka Tea Stojšić iz vukovarskog Adamas s tri nova rekorda, u čučnju, mrtvom dizanju i totalu. Treća je bila Gospićanka  Sara Brodić, perspektivna sportašica kao i Tea. Kod žena u bench pressu najbolja je Tea Stojšić ispred domaće natjecateljice Ive Brdar.

Kod muškaraca u bench pressu treba naglasiti novi rekord Antonia Jelinića, PLK „Rux“ Gospić koji je u juniorskoj kategoriji do 59 kg podigao 100 kg! Najbolji bencher, ne samo ovog natjecanja, nego i cijele 2017. godine jest organizator natjecanja  Marijo Rukavina „Rux“ koji je u kategoriji do 105 kg seniora postavio novi hrvatski rekord od 208 kg koji je ujedno i tzv. ‘All Time’ rekord u bench pressu u Hrvatskoj. ‘All Time’ ili hrvatskim jezikom rečeno svevremenski rekord jest najbolji rezultat ostvaren među svim različitim tehničkim pravilima u bench pressu. Drugo mjesto zauzeo je Mirko Poljak iz sinjskog „Rebel Warriora“ koji je nakon  srušio juniorski rekord u kategoriji do 120 kg jer je  podigao 185 kg. Treće mjesto zauzeo je Velibor Janeš, PLK „Gmax“ Gradec.

U natjecanju u mrtvom dizanju najbolja je bila Tea Stojšić s novim državnim rekordom od 120 kg. Drugo i treće mjesto su osvojile djevojke iz Gospića, Sara Brodić i Iva Brdar. Kod muškaraca najbolji je bio Luka Banić, ispred Sinjanina Mate Maleša te gosta iz Bosne i Hercegovine Harisa Rakocvića. Najbolji klub 2017. u powerliftingu je „PLK Adamas“ iz Vukovara, a najbolji klub u bench pressu je PLK „Rux“ iz Gospića.

Gs Press / S.K./M. S.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.