Ovih je dana Komunalno poduzeće „Usluga“ d.o.o.  završilo pripremne radnje za obnovu dijela starog vodovoda na potezu Trnovačko Novoselo – Gospić i Kaniža Gospićka – Lički Novi – Žabica. Riječ je petoj po redu fazi obnove vodovodne mreže u gradu Gospiću koja je dio nacionalnog programa „Smanjenja gubitaka u vodoopskrbnim sustavima u RH“. Izgradnjom i renoviranjem vodovodne mreže iz upotrebe će se isključiti postojeći azbest – cementni (salonitni) cjevovod u duljini od 3,1 km.

Ovim povodom navedene lokacije su obišli direktor Usluge d.o.o. Milan Devčić i tehnički rukovoditelj Mile Uremović. Prema riječima direktora Devčića ovo je znatan doprinos potpunom uređenju cjelokupnog vodovodanog sustava grada Gospića.

-Na ovaj će način gubicu vode u cjelokupnom sustavu biti svedeni na najmanju moguću mjeru. Radove u potpunosti financiraju Hrvartske vode kroz fondove Europske unije u vrijednosti od 14 milijuna kuna. Radovi na širem području Gospića su u poodmakloj fazi, a planirani rok za njihovo izvršenje je do tri godine. Program smanjenja gubitaka vode započet je zapravo prošle godine kad je izgrađeno mjerno – regulacijsko okno sa spojnim cjevovodima u središtu Gospića koje je opremljeno dodatnom mjernom opremom, lokalnom automatikom i povezano na nadzorno – upravljački sustav (NUS) cjelokupne gradske vodoopskrbe, pojasnio nam je direktor Usluge Milan Devčić.

Na ovaj će način potrošači s područja grada Gospića piti neusporedivo zdraviju vodu nego li do sada, uz zanemarive gubitke vode u vodovodnoj mreži.

GS press

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.