Jutros u 7 sati Gospić je sa -9 stupnja C bio najhladnije mjerno mjesto u Hrvatskoj. Čak je i Zavižan bio topliji sa +2,4,1 st. C, Otočac -9,0 st. a na Plitvičkim jezerima je izmjereno  -3,5.

  • Gospić           -9,0 C
  • Zagreb           -1,3 C
  • Osijek            -6,8 C
  • Rijeka           +4,3 C
  • Split              +8,0 C
  • Dubrovnik      +8,8 C

Vrijeme danas

Vrijeme danas će pratiti biti u znaku juga, na kopnu ponegdje jugozapadnjak, a postupno će se od zapada naoblačiti te će do noći mjestimice na Jadranu biti i kiše. I dalje će naši krajevi biti pod utjecajem anticiklone, no ipak postupno sve slabijim. Pritom će se sa zapada s plitkom ciklonom približavati veća količina vlažnog zraka.

U istočnim će predjelima Hrvatske u noći i prijepodne petka biti magle i niske naoblake koja se ponegdje ponovno može zadržati veći dio dana. Jutro hladno kao i danas, a najviša dnevna temperatura bit će uglavnom od 1 do 6 °C.

I u središnjoj Hrvatskoj temperatura zraka ovisit će o trajanju magle. Tako će najviše dnevne vrijednosti ponegdje biti samo malo više od 0 °C, a mjestimice temperatura, uz dosta sunca sredinom dana i poslijepodne, može porasti i do 8, 9 °C. Ujutro pak hladno s temperaturom između -8 i -4 °C.

Jutro će podjednako hladno biti i u gorskoj Hrvatskoj, gdje također može biti magle. Danju djelomice sunčano uz više oblaka poslijepodne i navečer. Zapuhat će jugozapadnjak te će temperatura ponegdje porasti i do desetak stupnjeva. Na sjevernom Jadranu također naoblačenje tijekom dana, navečer mjestimice i malo kiše, uz jugo.

U Dalmaciji će petak početi vedrinom, samo mjestimice u unutrašnjosti uz maglu. Od sredine dana porast naoblake, pri čemu će puhati jugo, koje će prema kraju dana jačati te će more biti malo i umjereno valovito. Najviša dnevna temperatura od 10 do 15 °C.

Podjednaka i na jugu Hrvatske, gdje će zapuhati jugo, koje će poslijepodne i navečer jačati, a uz to će oblaka u drugome dijelu dana biti više nego u prvome. Mjestimice može pasti i poneka kap kiše, posebno na otvorenome moru.

Gs Press / DHMZ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.