Ovog vikenda u Gospiću održano je Međunarodno natjecanje u podizanju utega, powerliftingu. Natjecanje je održano u Sportskoj dvorani, uz sponzorstvo Grada Gospića. Natjecanje je pozdravnim riječima otvorila zamjenica gradonačelnika Marta Grgurić. Drugu godinu za redom ovo prestižno natjecanje organizira Powerlifting klub „Rux“ iz Gospića. Za domaće snage nastupila je Višnja Škevin, M2 u powerliftingu kada je u čučnju podigla 65 kg bench, 52.5 kg deadlift, 107 kg, a čiji total iznosi 225 kg. Višnja je osvojila 4. Mjesto,ali je već sutradan u solo bench pressu podigla 53.5 kg te je bila apsolutno prva u ženskoj kategoriji do 57 kg.
Adriano Alić nastupao je u kategoriji kadeta do 66 kg.
U powerliftingu čučanj podigao je 127.5 kg, u benchu 80 kg, a u deadlift 170 kg, što čini total 377, 5 kg dovoljan za srebro.
Drugoga dana natjecanja Adriano nastupa u solo benchu kada podiže 77.5 kg te osvaja 1. mjesto. Uvijek je odličan i Antonio Jelinić, kategorija do 74 kg. U benchu je podigao 105 kg i osvojio zlatnu medalju.
Igor Šokota bio je kategorija M1 do 105 kg. Podigao je 178 kg bench i tako je ovjenčan zlatom srušio državni rekord. Ivan Matanić nastupio je u kategoriji kadeta do 93 kg, gdje podiže bench 130 kg i osvaja 1. mjesto. Zlato je osvojio i Luka Banić u kategoriji open do 83 kg. Podigao je bench 158 kg. Dobar je bio i Adis Apić. U kategoriji do 83 kg podigao je u benchu 130 kg osvaja 4. Mjesto. U zlatne se upisao i Dean Uzelac koji je u kategoriji open do 66 kg u benchu podigao 100 kg!
U deadliftu povlači 170 kg i također osvaja 1. mjesto.

Srebreni je bio Hrvoje Rogić koji je u kategoriji open do 83 kg podigao bench od 150 kg. Srebrom se okitio i predsjednik Kluba Marijo Rukavina Rux. On je nastupom u kategoriji open do 105 kg podigao zavidnih 200 kg.
Međunarodno natjecanje „Lika Rux power“ postalo je tradicionalno, a dečki i djevojke iz Ruxa odlični sportaši, dobri domaćini i još bolji organizatori.
Da je natjecanje bilo ozbiljno i vrlo kvalitetno i pokazuju podignute velike kilaže u benchu. Danas je postalo gotovo uobičajeno podizanje 200 kg. Najveći teret podigao je Irfan Muhić iz Sarajeva (BiH)- 240 kg, dok je deadlift od Sahludina Sehića iznosio čak 327.5 kg!!!

GS Press/N. Mraović

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.