U ovom trenutku u Gospiću je preko 70 vrhunskih sportaša koji borave u našim hotelima Ana i Stara Lika što je dobar pokazatelj smjera u kojem bi se trebali razvijati i unaprijediti sa infrastrukturom u vidu dvorane i atletske staze u prvoj fazi. U ostalim zemljama EU postoje olimpijski centri od kojih obično cijeli grad u kojem se centar nalazi ima direktne ili indirektne koristi u smislu pružanja usluge smještaja, prehrane, plasiranja domaćih poljoprivrednih i stočarskih proizvoda. Ovo je još vrijednije jer spajamo dva resora sport i turizam čime smo kompatibilnih sa novim ministarstvo Turizma i Sporta.
Naime na inicijativu glavnog trenera hrvačke seniorske reprezentacije Hrvatske Nikole Starčevića koji je odnedavno i predsjednik Zajednice sportova Grada Gospića okupila se reprezentacija hrvatske, Švedske, Moldavije i Rumunjska među kojima aktualni europski i svjetski medaljaši.
Također valja napomenuti da je na inicijativu našeg proslavljenog NBA igrača Dine Rađe u gradu se nalazi i više selekcija Hrvatske košarkaške reprezentacije.
Nadamo se da će Grad, Županija i ministarstvo podržati ovaj strateški plan razvoja Ličko Senjske županije u smjeru sporta i turizma.
Gs Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.