Od svih izmjerenih mjernih mjesta Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske Gospić se opet pokazao kao najhladniji. Tako je u ličkoj metropoli jutros u 7 sati živa u termometru stala na 3,7 stupnja C, a na Zavižanu  je pokazala 5,2 stupnja.

Hrvatska danas

Pretežno sunčano. U prvom dijelu dana u nizinama unutrašnjosti oblačnije, osobito na istoku gdje lokalno može pasti još malo kiše. Ujutro na kopnu mjestimice magla, uglavnom u središnjim i gorskim predjelima. Vjetar slab i umjeren sjeverozapadni i zapadni, u Slavoniji i Baranji na udare i jak. Najviša temperatura između 17 i 22 °C.

Hrvatska sutra

Većinom sunčano, mjestimice uz umjerenu, na istoku i prolazno povećanu naoblaku. Malo kiše ili ponekog pljuska bit će osobito u gorju te na sjevernom Jadranu, uglavnom poslijepodne. Prema večeri porast naoblake sa zapada. U noći i ujutro u unutrašnjosti lokalno magla. Slab i umjeren sjeverozapadni vjetar od sredine će dana okretati na jugozapadni, a krajem dana na Jadranu jugo. Najniža temperatura zraka od 5 do 11, na Jadranu od 11 do 15, a najviša između 18 i 23 °C.

Gs Press / DHMZ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here