Meteo alarm je izdao žuto upozorenje danas za Gospićko područje: Novi snježni pokrivač. visina snijega 20-30 cm BUDITE NA OPREZU zbog rasprostranjenog padanja snijega i/ili leda na cestama i pločnicima. Moguć je lokalizirani prekid aktivnosti na otvorenom. Pripazite pri hodanju, bicikliranju ili vožnji na skliskim površinama.

Meteo alarm za sutra mijenja stupanj pripravnost na narančasto: Novi snježni pokrivač. Mogući izraženiji snježni zapusi! visina snijega 20-40 cm BUDITE SPREMNI na rasprostranjenu gustu maglu. Moguć je prekid rada zračnih, pomorskih i riječnih luka. Opasni uvjeti za vožnju na cestama i u pomorskom, zračnom i željezničkom prometu, a putovanje će potrajati dulje od uobičajenog.

Očekuje se, dakle 20, ponegdje i 40 do 50 centimetara snijega u središnjim i istočnijim krajevima, dok se pak u Lici i Gorskom kotaru očekuje 50 do 90 pa i 100 centimetara snijega.

Posebno problematično vrijeme bit će u srijedu u Lici i Gorskom kotaru gdje se očekuje bura koja će stvarati snježne zapuhe.

Trenutno u Gospiću visina snijega iznosi 48 cm.  Građani već sada nemaju kuda sa snijegom koji je zatrpao dvorišta, a sa novih 70-100 cm bi se i zimske službe mogle dobro pozabaviti!

Gs Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.