Kada je u pitanju dobra zabava, niti temperatura zraka od 10 stupnjeva ispod ništice nije prepreka da bi se zabavili ljudi dobre volje. Tako je bilo noćas na Trgu Stjepana Radića u Gospiću gdje je nekoliko stotina građana došlo ispratiti staru 2015. i zajednički ući u 2016. godinu, godinu koji su već mnogi nazvali godinom nade i boljitke.

Za zagrijavanje publike par sati uoči ponoći pobrinuo se DJ Heć, a svoje su učinile kuhane kobasice i vino. Kako se približavala ponoć, tako je sve više posjetitelja plesao uz grupu „Gloria“. Nešto prije ponoći  nazočne je na  ples i zajedničku zabavu pozvala Katarina iz grupe „Tajno ime“. Tek koju minutu prije ponoći grupa je zasvirala hit „Tek je 12 sati“ na čije taktove nitko nije ostao ravnodušan. Bio je to znak da se približila ponoć, odnosno Nova godina. Prije samog odbrojavanja na pozornicu su se popeli gradonačelnik Grada Gospića Petar Krmpotić, župan Milan Kolić i zamjenica gradonačelnika Marta Grgurić s prijateljima. Čestitke je  u mikrofon uputio gradonačelnik Krmpotić.

-Hvala vam lijepa što se  okupili u ovako velikom broju, unatoč hladnoći. No, kada su nam srca topla i studen nam manje smeta. Od srca vam želim sretnu Novu godinu. Vama, vašim obiteljima i prijateljima koji su doma, a najviše ljudima koji noćas rade: policiji, medicinskoj struci, vatrogascima… Čestitke vam upućujem u svoje osobno ime, u ime župana Milana Kolića i svih naših suradnika. Želimo vam sve najbolje u 2016. godini. Neka nam svima bude puno zdravlja, a za ostalo ćemo se sami izboriti. Živjeli i svako vam dobro!!!

Uslijedio je tradicionalni ponoćni vatromet, kojega su zdušno pomagali mlađi i nešto stariji Gospićani sa tisućama petardi, žabica, bengalki i ostalih dopuštenih  pirotehničkih sredstava.

GsPress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.