Jutros u 7 sati Gospić je sa -1,1 stupnja C bio najhladnije mjerno mjesto u Hrvatskoj. Čak je i Zavižan bio topliji sa +10,8 st. C, Otočac +1,0 st. a na Plitvičkim jezerima je izmjereno  +10,6 C.

  • Gospić           -1,1 C
  • Zagreb           +6,5 C
  • Osijek            +4,8 C
  • Rijeka           +12,8 C
  • Split              +14,9 C
  • Dubrovnik      +16,5 C

Od utorka počinje osjetno zahlađenje koje će trajati cijeli tjedan, no takvo je vrijeme primjerenije kraju listopada i početku studenog.

– Bit će hladnije nego uobičajeno i pritom promjenljivo oblačno, povremeno s kišom, a u će gorju mjestimice padati i snijeg – prognozirao je Zoran Vakula za HRT.

Već potkraj srijede sljedećega tjedna kiša bi mogla prelaziti u snijeg u gorju, a bijele pahulje mogle bi u četvrtak zalepršati i u nižim predjelima sjeverozapadne unutrašnjosti, piše N1.

Pokucat će nam zima na vrata, bit će hladno, oko nule danju u gorju, dok će u nižim predjelima unutrašnjosti biti oko 5, što je pad temperature za više od 10 stupnjeva!

Najavljuje se i prodor arktičke fronte sljedećeg tjedna, prema meteorološkom servisu Severe Weather Europe.

Oni pišu kako će se sredinom sljedećeg tjedna diljem središnje i istočne Europe proširiti puno hladnija zračna masa.

– Prodor hladnog zraka na Balkanu očekuje se između utorka i četvrtka. Temperature će biti i do 10 Celzijevih stupnjeva ispod prosjeka, a u gorju se očekuje i snijeg – prognozira Severe Weather Europe.

Gs Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.