Ulaskom u finale za Europsku destinaciju izvrsnosti, turistička ponuda Smiljana i Gospića dodatno će se promovirati na europskoj razini

Gospić, 19. srpnja 2017. – Danas  je u Starom gradu Zrinskih u središtu Čakovca održana završna prezentacija hrvatskih finalista za Europsku destinaciju izvrsnosti EDEN. Uz Zagorje – bajku na dlanu, Grad Đakovo i Općinu Gorjani, Vukovar – Vučedol – Ilok i Ruralne Konavle, našli su se Smiljan i Gospić kao predstavnici Ličko-senjske županije. Njih je predstavio Ivan Radošević, direktor županijske turističke zajednice, koji ne krije zadovoljstvo ulaskom među pet najboljih.

„Kao jedan od pet finalista dobili smo mogućnost predstavljanja naše destinacije kao primjera dobre prakse na europskoj razini. Važno je istaknuti da se ulaskom u finale pridružujemo europskoj mreži destinacija koje promoviraju održive oblike turizma. Nakon ovakvog vida promocije, uvijek slijedi i porast posjeta gostiju, osobito onih kojima je jedan od motiva dolaska kulturni turizam. Činjenica da su Smiljan i Gospić vezani uz život i rad Nikole Tesle, još je jedan snažan adut naše destinacije. Sljedeće godine nas očekuje i posebna prezentacija u Bruxellesu“, ističe direktor TZ Ličko-senjske županije.

Projekt EDEN u suradnji s Europskom komisijom u Hrvatskoj provodi Hrvatska turistička zajednica, a ove godine tema je „Kulturni turizam“. Ovogodišnja titula pripala je destinaciji Vukovar – Vučedol – Ilok.

Link na fotografije: https://app.box.com/s/hj6vninv10lwihakbhfl3fqreg482et6

http://visit-lika.com/

https://www.facebook.com/visitlikaregion/?fref=ts

Gs Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.