U sklopu manifestacije Jesen u Lici  predstavljen je sinoć novi, atraktivan spot Turističke zajednice Gospića Gospić Full of Energy. Sniman je na vrlo atraktivnim lokacijama kao što su Park prirode Velebit, Memorijalni  centar Nikola Tesla, spomen dom Ante Starčevića, a spotom dominiraju  kadrovi netaknute prirode. Spot je realizirala osječka tvrtka FILM 54, dobitnik mnogih nagrada za turistička videa, na čelu s redateljem Borisom Šeperom. Vjerno je prikazala sve ljepote Gospića, s naglaskom na emotivni doživljaj posjetitelja. U spotu sudjeluje i naša poznata violončelistica, Ana Rucner čija se glazba s albuma „eXpression“ sjajno uklopila u dinamiku samog spota. Njezinu haljinu u ovom spotu krase karakterističan pojas i manžete s elementima ličkog veza koje su izradili u Udruzi za očuvanje tradicijske kulture Dota. Uz prekrasne pejzaže Gospića i okolice vrlo važno mjesto u filmu zauzima Velebit, jer je spot  sniman i na Visočici, na  1619 metara visine.

-Kroz svaki segment filma provučen je emotivni doživljaj gostiju. Film se snimao gotovo dva mjeseca, pri čemu smo propješačili gotovo 100 km. U potrazi za najboljim dnevnim i noćnim kadrovima bili smo dio paragliding ekipe, provezli se gotovo netaknutim dijelovima Like te proveli brojne noći u prirodi čekajući prave trenutke. Koristili smo i moderne timelapsove, a jedan od važnih elemenata je i glazba, koja učestalo mijenja ritmove, čime film dobiva na dinamici i zanimljivosti, rekao je redatelj i snimatelj videa Boris Šeper.

Ana Rucner je na snimanju ovog spota prihvatila nove izazove kao što je sviranje na visokim stijenama i već je dobitnica mnogih nagrada za turističke spotove. Nedavno je spot „Alkarski ponos“ kojeg je snimala za Viteško alkarsko društvo iz Sinja osvojio na Zagreb Tour festivalu prvu nagradu, dok je na istom festivalu osvojena i druga nagrada za spot „Kopački rit“. Ana Rucner   napominje kako je spot o Gospiću  nešto bio potpuno novo i veliki izazov.

– Snimanje na jednom od  Visočici, na  po žestokom vjetru i hladnoći ne bi bilo izvedivo bez  pomoći HGSS Gospić. Ti dragi, plemeniti te nadasve skromni ljudi zavrjeđuju veliko poštovanje zbog svega što rade i drago mi je da su i oni bili dio ove lijepe priče.

Direktorica TZ Gospića Maja Strilić istaknula je kako su turistička videa danas „must have“,  alat za turističku promociju gradova i regija. Raznovrsni motivi i aktivnosti koje čine ukupnost turističke ponude grada Gospića snimani su prema ideji i zamislima Turističke zajednice grada Gospića te vjeruje da će i ovaj film, koji vrlo vjerno predstavlja tradicijske, kulturne i prirodne ljepote ovog grada pridonijeti povećanju broja posjetitelja. Posebno se zahvaljuje svima koji su sudjelovali u spotu. Ovaj film uskoro će sa sobom u Kinu ponijeti Miss Hrvatske, Tea Mlinarić, koja dolazi iz Ličko-senjske županije, kako bi predstavila svoj kraj na Izboru za Miss svijeta.

TZ/GsPress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.