Kulturno-informativni centar Gospić od danas je i zvanično dobio još jedan hvale vrijedan sadržaj. Povodom Međunarodnog dana mladih u KIC-u je potpisana Povelja o suradnji između Regionalnog info-centra mladih iz  Rijeke, Likovne udruge „Lika“ Gospić i KIC-a Gospić. Što se  na ovaj način postiže pojasnio je predsjednik Likovne udruge „Lika“ Nikica Jelić.

– Naš KIC će biti nositelj većine  aktivnosti Info-centra za mlade. Pokrivat će nekoliko područja poput obrazovanja, volontiranja, socijalne problematike, zdravlja, razmjene studenata, slobodnih aktivnosti… Potpisivanjem Povelje obvezali smo se na realizaciju pet projekata i uvjeren sam da će na ovaj način mladi Gospića dobiti mnoge korisne i atraktivne sadržaje, zaključio je Nikica Jelić. U ime KIC-a Gospić Povelju je potpisala ravnateljica Danijela  Bogić čija će ustanova za mjesec dana postati domaćin budućeg Info-centra za mlade. Budući je ova ustanova i do sada davala snažan pečat brojnim i raznovrsnim  aktivnostima različitih tematika i sadržaja, ravnateljica Bogić je uvjerena kako će mladi u Gospiću na ovaj način dobiti novu dimenziju u kvaliteti života. Tamara Tokić, asistentica iz  Informativnog centra za  mlade Rijeka izrazila je zadovoljstvo današnjim događajem jer  ta ustanova na ovaj način proširuje svoje djelovanje preko centara, među kojima se od danas nalazi i Gospić.

-Temeljna zadaća ovakvih centara je okupljati mlade, osluhnuti njihove potrebe, zatim provedbu brojnih programa i projekata. Zajedničkim radom pozitivno ćemo djelovati na poboljšanju svih standarda info-centara i njihovom usavršavanju, zaključila je Tamara  Tokić. Tijekom današnjeg potpisivanja opetovano se spominjala potreba što većeg angažmana mladih ljudi koji će na ovaj način svakako dobiti na raspolaganju nove sadržaje, ali i obveze koje će ih razvijati u mnogim aspektima života , rada i obrazovanja.

N. Mraović

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.