U Gotovčevoj ulici u Zagrebu izbio je veliki požar, a vatra je zahvatila više katova te potkrovlje stambene zgrade. Dojava o požaru stigla je u 20:42, rekli su u JVP Grada Zagreba.

Iako je prema prvim informacijama u požaru jedna osoba ozlijeđena, iz policije su priopćli da nema ozlijeđenih te da su evakuirani stanari iz osam stanova. Požar se, prepostavlja se, iz stana na četvrtom katu proširio na stanove na nižim katovima te na krovište zgrade.

Iz PU zagrebačke poručuju da će Grad Zagreb osigurati smještaj za evakuirane stanare.

“Požar je krenuo na četvrtom katu, ubrzo se proširio na treći kat, a zahvatio je i krovište. Prijetila je opasnost da se putem krovišta vatra proširi i na ostali dio građevine, ali je brzom intervencijom to spriječeno. Na intervenciji su bili vatrogasci iz tri postaje – sedam vozila te 28 profesionalnih i četiri dobrovoljna vatrogasaca. Iako je intervencija gotova, raskopavanje i raščišćavanje će potrajati dugo u noć. Jedna je osoba prevezena u hitnu. Ljudi su zbrinuti i policija će pronaći smještaj za one koji se nisu uspjeli zbrinuti kod obitelji i prijatelja. Situacija se normalizira”, rekao je Miroslav Merćep, zapovjednik smjene JVP-a Zagreb te dodao kako su na teren došli za otprilike pet minuta nakon dojave.

Gs Press / Dnevnik.hr

https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/veliki-pozar-u-zagrebu-gori-stan-i-potkrovlje-zgrade-jedna-osoba-ozlijedjena—591104.html

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.