Nakon samo dva mjeseca, a u sklopu Erasmus+ projekta  „ Climate and Climate Change. Influence of Climate on Human Populations“ u kojemu sudjeluju četiri države: Hrvatska, Litva, Poljska i koordinator projekta Španjolska, naša je Gimnazija Gospić  ponovo imala čast biti domaćin i organizirati prvu mobilnost uz svesrdnu pomoć lokalne zajednice i roditelja naših učenika.

Naš kraj, naša Lika i okolica imali su puno toga edukativnoga za ponuditi i pokazati partnerima projekta. Vikend proveden u Cerovačkim špiljama i Zadru, posjet NP Plitvička Jezera, MC Nikola Tesla i kao najbolji dio druženja posjet  NP Sjeverni Velebit ostavili su poseban dojam na 21 učenika i profesora iz država partnera. Špilje i planine su naročito oduševile partnere iz Litve, koji tvrde da kod njih nema špilja, pa su ih neki od njih po prvi put posjetili. Poljacima se svidjela Zavratnica, a partnere iz Španjolske je  oduševilo  zeleno bogatstvo našeg kraja.

Međutim ovaj projekt nema za cilj samo edukativni  dio. Drugi, jako važan cilj projekta je upoznavanje drugih kultura i običaja, a kako svi učesnici tvrde nakon ove mobilnosti  svi su bogatiji sjećanjima na nova poznanstva, nove prijatelje i vrijeme provedeno s njima.

„Na rastanku je pala i po koja suza, ali ne za kraj druženja jer se nadamo da ćemo se uskoro sresti u jednoj od planiranih budućih mobilnosti,“ kaže učenica Gimnazije Gospić Marija Ana Kolak.

Gs Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.