Fotosofia u zagrebačkoj tvornici zabave

Sve je prštalo od odličnih ideja i dobre zabave u zagrebačkom Katranu gdje je u carstvu komičara Marija Petrekovića održan 14. Celebrity Day. Ondje su  polaznici Fotosofije, besplatnog seminara pod vodstvom fotografa Damira Hoyke, snimali kreativne portrete glazbenika, sportaša, glumaca, tv-voditelja…

‘Svaki put me ponese pozitina energija, i zaigranost polaznika seminara, tako da rado pristajem na svakakve ludosti. Ovaj put su me skinuli do pasa, a slijedeći, tko zna? No, mislim da ću skidanje do kraja ipak prepustiti nekome mlađem, a ja ću i iduće godine biti na raspolaganju za neke druge originalne ideje.’ – rekao je zagrebački glumac Goran Grgić.

Stalna gošća Celebrity Daya je meteorologinja Dunja Mazzocco Drvar koja je na set došla unaprijed pripremljena, s jasnom vizijom svog portreta. ‘Ovo je idealna prilika za snimanje ‘otkačenih’ fotografija. Napokon sam realizirala ideju koju već godinama nosim u svojoj glavi, a to je da me fotograf snima dok po meni pljušti voda k’o iz kabla!’ – otkrila je Dunja Mazzocco Drvar.

I TV-voditeljici Barbari Kolar također se ostvarila dugogodišnja želja – da je napokon javnost doživi i kao mladenku. I to ne bilo kakvu. ‘Uživam na snimanjima koja su atipična i čiji rezultat nisu samo dokumentarne fotografije, već i priča. Iako sam se odlično zabavila na svim setovima, naviše sam uživala u ulozi pomahnitale mladenke.’ – rekla je Barbara koja je, na jednoj od fotografija, za svog mladoženju odabrala organizatora Fotosofije – Damira Hoyku.

‘Ovo je bilo jedno od snimanja na kojima osjetiš da si kao Alisa propao u drugi svijet – svijet u kojem su svi šašavi. To ti se očito dogodi kad u Petrekovićevo carstvo prepuno inspirativnih interijera i ‘pomaknute’ rekvizite, umiješaš raspoložene modele. Zato sam beskrajno zahvalan svima na setu – od seminarista do domaćih zvijezda – što su pucali od kreativnosti i ponovno pomaknuli svoje granice.’ – rekao je Hoyka.

Gs Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.