U Gospiću je večeras održan veliki skup HDZ na koji su stigli  predsjednik stranke Andrej Plenković i njegovi najbliži suradnici: glavni tajnik i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, zatim Gabrijela Žalac, Oleg Butković, Tomislav Ćorić, Tomo Medved, Božidar Kalmeta, Mario Kapulica, te general Miljenko Filipović i vetrran Vladimir Šeks.

Skupu se prva obratila Katica Prpić, državna tajnica u Ministarstvu uprave i druga na koalicijskoj listi. Kazala je kako je vrijeme da se HDZ izbori za bolju Ličko-senjsku županiju.

Nakon nje, na pozornicu gospićke dvorane je stupio Marijan Kustić, predsjednik ŽO HDZ-a LSŽ.

– Drago mi je što vidim punu dvoranu, a nema autobusa van Ličko senjske županije. Pojavila se priča da ministri obilaze Liku. Da, i to je dobro, nažalost toga zadnjih nekoliko godine nije bilo jer je jedna osoba začahurila Liku i zaratila sa svima. I nakon izbora ja ću inzistirati da ministri i dalje posjećuju Ličko-senjsku županiju i da provedemo sve što smo zacrtali za jaču i bolju županiju. Bez jake Like nema ni jake Hrvatske. Vi ste naš ponos. Moj način rada je timski, jer dolazim iz sporta, volim imati dobar tim, nisam čovjek od jednoumlja, više se neće dogoditi da jedan čovjek odlučuje o svemu. Nadam se da će Hrvatska od nedjelje prodisati punim plućima – poručio je Marijan Kustić.

Najavljen kao veliki prijatelj Like na pozornicu je zadnji stupio predsjednik stranke Andrej Plenković.

Kazao je kako je došao dati snažnu i iskrenu podršku HDZ-u s obje strane Velebita. Kandidatima je poručio kako će oni kao predstavnici u Županijskoj skupštini  donositi odluke važne za stanovnike, za smjer razvoja, gospodarski rast, demografsku obnovu, za što mudrije korištenje prirodne baštine.

– Uz vas od prvog dana ove Vlade. To što neki misle da smo odjednom slučajno otkrili Ličko-senjsku županiju u zadnjih 15 dana varaju se. Vlada je pružila ruku suradnje puna poštovanja prema svim županijama i gradovima bez obzira koja je politička opcija na vlasti. Novi način financiranja vama je u županiju donio više od 32 milijuna kuna dodatnih prihoda, otvaraju se mehanizmi temeljem kojih postajete partneri u projektima koji su dodana vrijednost. Nije Gabrijela Žalac slučajno tu, ima za vas više od 900 milijuna kuna projekata, Oleg 300 milijuna, Tomo Ćorić 115 milijuna, zaključio je Plenković.

Na kraju svoga govora, premijer Plenković je pozvao sve da u nedjelju izađu na izbore i pokažu koja je dominantna politika u RH.

Gs Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.