Šest svjetskih prvenstava, tri medalje. Nakon bronce i srebra, u Katru su osvojili još jednu broncu i ponovno svijetu pokazali koliko su Hrvati velika nogometna nacija. A za to će nešto i zaraditi.

Koliko će HNS zaraditi od Fife?

Pobjedom nad Marokom u utakmici za treće mjesto Hrvatski nogometni savez zaradio je 27 milijuna dolara, 25,47 milijuna eura ili 192,32 milijuna kuna.

Savez će Fifine premije potom raspodijeliti među izbornikom, reprezentativcima, članovima stručnog stožera i drugim članovima osoblja brončanih.

Koliko će reprezentacija zaraditi od države?

Što se Vlade RH tiče, prema uredbi za nagrade sportaša u olimpijskim sportovima za medalje osvojene na svjetskim prvenstvima koje se održavaju svake četiri godine, svi članovi reprezentacije dobit će po 120.000 kuna ili 15.927,79 eura.

Koliko će zaraditi finalisti?

Argentina ili Francuska u nedjelju će treći put postati svjetski prvak i zaraditi 42 milijuna dolara. Drugoplasiranom pripada 30 milijuna dolara.

Maroko je kao četvrtoplasirani zaradio 25 milijuna dolara, ostali četvrtfinalisti po 17, oni u osmini finala po 13 milijuna, a reprezentacije koje su ispale u skupini po devet milijuna dolara.

Gs Press / 24sata.hr