Kampanja Eurodeska „Time to Move“ u Gospiću

srijeda, 19. listopada 2016. godine u 14:00 sati -MC Nikola Tesla
Ovogodišnja Eurodesk kampanja Time to move, posvećena mobilnosti mladih, započela je početkom listopada i trajat će punih mjesec dana u svim zemljama članicama Europske unije, a u Hrvatskoj će se u sklopu kampanje održati raznovrsni događaji u više od 20 gradova.
U organizaciji Regionalnog info-centra za mlade Rijeka – UMKI, KIC-a Gospić i Info centra za mlade Gospić  u srijedu, 19.10.2016. godine ( MC Nikola Tesla ) s početkom u 14:00 sati održat će se prezentacija u neformalnom tonu, te će se kroz igre i crtice iz života Nikole Tesle koji je živio u raznim gradovima diljem Europe, a koji je rođen baš u gospićkom kraju, informirati mladi iz ruralnijih dijelova Hrvatske o mogućnostima koje EU nudi za mobilnost.
Kampanja se održava 3. godinu za redom sa svrhom poticanja mladih na mobilnost, odnosno informiranja o mogućnostima za volontiranje, stažiranje, studiranje i putovanje u Europi i izvan nje, u organizaciji Eurodeska, informacijske mreže Europske komisije koja mladima pruža informacije o njihovim mogućnostima za mobilnost, europskim programima i natječajima te ih potiče da postanu aktivni europski građani.
Glavni je cilj kampanje doprijeti do mladih osoba, prvenstveno u manjim sredinama, kojima je sužen pristup informacijama o programima i natječajima Europske unije. Također, želja je pomoći mladima koji su trenutačno izvan sustava obrazovanja i rada kako bi uz pomoć nekog od programa lakše pronašli svoje mjesto u društvu.
Događanja u hrvatskim gradovima osmislile su i organizirale udruge članice hrvatske mreže multiplikatora Eurodeska, a Regionalni info-centar za mlade jedna je od njih. Koordinator je Eurodesk – informacijska mreža Europske komisije, čiji centar u Hrvatskoj djeluje u okviru Agencije za mobilnost i programe Europske unije.
Svake godine kampanju prati i nagradna igra, a ovaj će put najuspješniji u online igri „Pomogni Alexu da nađe svoj projekt u inozemstvu“  http://timetomove.eurodesk.eu/#help-alex imati priliku osvojiti glavnu nagradu iPad mini. Dodatne informacije o kampanji, događajima i organizatorima, kao i interaktivna karta odnosno tražilica događanja, nalaze se na  http://timetomove.eurodesk.eu/

Gs Press / Ravnateljica KIC-a Danijela Bogić

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.