U javnosti je malo poznato kako je Općina Karlobag  već godinu dana jedina jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj bez Vatrogasne postrojbe. Prema važećim dokumentima DVD Bag prestao je funkcionirati 11. svibnja 2018. godine.  Kroz medije su se povlačile spekulacije o slaboj uvježbanosti nekih od 20-ak vatrogasca, nepotizmu, nedostatku novca za njihovo financiranje, zastarjeloj opremi… Jednom rječju-postali su operativno nesposobni.

Gotovo godinu dana područje Općine Karlobag bilo je operativno dodijeljeno najbližoj vatrogasnoj postrojbi, odnosno Javnoj vatrogasnoj postrojbi Gospić. U tom vremenu na području općine izbilo je 5-6 požara, a ekipama JVP Gospić do Karlobaga potrebno je najmanje sat vremena vožnje krivudavim serpentinama preko planinskog prijevoja Baške Oštarije.

U Karlobagu se ovih dana sastao Inicijalni odbor za osnivanja novog DVD-a radi osiguranja odgovarajuće vatrogasne zaštite na području te općine. Sukladno Zakonu o javnim udrugama i Zakon o vatrogastvu, nakon sastanka uputili su poziv građanima da im se jave sve zainteresirane osobe sa područja općine Karlobag koje žele biti članovi novog Dobrovoljnog vatrogasnog društva u osnivanju. Rok prijava je do utorka, 30. travnja  kako bi se napravila evidencija prije održavanja Osnivačke skupštine novog DVD-a Karlobag.

Gs Press / c.p.L.O.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.