Područje Gospića ponovno je sinoć zahvatilo nevrijeme praćeno obilnom kišom.  Danas smo ponovno posjetili Bužim u kojem je sve isto kao i jučer, ali kada smo krenuli malo dalje, prema mjestu Dubokolje, polje se je privremeno pretvorilo u jezero. Cesta koja vodi do nekoliko kuća je potopljena, pa da bi se došlo do njih potrebno kroz šumu propješačiti 50-tak m.

Posjetili smo obitelj Uzelac gdje gazda Marko obilazi imanje.

sinoć je bilo gadno.  Struja je nestala, veliko nevrijeme, ne znam kako bi tko došao do nas u mraku da je ne daj bože trebalo.  Ovo se nama  dešava svake godine kada su velike kiše, ali postalo je sve učestalije.  Ponori ne mogu više progutati toliku količinu vode pa polje poplavi sve do ruba kuće i štale.

Baki nije toliko bitno što se ne može do nje autom, nego ako umre, kako će je odvesti!

Razgovarali smo sa Stožerom za obranu od poplava Grada Gospića i PUZS Gospić o situaciji na terenu.  Nakon sinoćnjeg nevremena, centar 112 nije zaprimio niti jedan poziv za hitnu intervenciju.

Službe u slučaju hitne intervencije su opremljeni i spremne reagirati u bilo kakvoj situaciji.  U vremenskim neprilikama ljudi moraju imati razumijevanja, te ne zvati službu, osim ako su u životnoj opasnosti.  U tom slučaju kako god bilo i gdje god se nalazili službe će doći.

Gs Press / Nikola Mraović

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.