Očito je da je Milinović još jednom pokazao kako se radi kampanja promocijom originalnog slogana MENI SLOGAN NE TREBA- JA ZNAM, i pokazao kako se radi moderna, rekli bi amerikanizirana kampanja, uz zvuke himne sa slušalicama govorio je o svom programu i političkim ciljevima. Mora se priznati modernizam njegove kampanje je vidljiv i to ne može, očito je bez obzira na politiku koju zastupa nitko nadmašiti. Cjelovito  predstavljanje svih kandidata stranke LiPO na skorim lokalnim izborima za u Ličko-senjskoj županiji održano je danas pred zgradom Razvojnog centra u Gospiću.

Uz predsjednika stranke LiPO i kandidata za župana dr. Darka Milinovića bila je diplomirani kroatolog i sociolog, kandidatkinja za zamjenicu župana Ana Manjerović, kao i svi kandidati stranke LiPO za načelnike i gradonačelnike, uz uže vodstvo stranke. Predsjednika dr. Darka  Milinovića i njegov tim su dolaskom došli poduprijeti osobni izaslanik predsjednice Stranke rada i solidarnosti 365, Jelene Pavičić Vukičević, te kandidat za gradonačelnika grada Vrbovca i pročelnik Ureda za poljoprivredu Grada Zagreba Dejan Jaić, predsjednik stranke HSS-a Stjepan Radić Stanko Grčić, izaslanik predsjednika Stranke umirovljenika i glavni tajnik stranke Željko Delač te predsjednik stranke DESNO Anto Đapić.

U uvodnom dijelu skupa rečeno je kako su Lika i Gospić centar Hrvatske, što je u svojem govoru definirao dr. Darko Milinović.

Milinović je započeo svoje predstavljanje sa slušalicama i na samom početku nagovijestio potpuno različito predstavljanje od svih drugih. Točno u 12 sati zajedno sa zvonima gospićke katedrale puštena je i himna Hrvatske kao početak skupa.

Milinović je svoj govor započeo riječima „Svatko onaj koji započinje skup ovakve prirode mora započeti s himnom i dodao MENI SLOGAN NE TREBA- JA ZNAM nagovijestivši odmah na početku originalan slogan.

Krenimo samo od 1493. godine kada je na Krbavskom polju palo 10 tisuća hrvatskih vitezova pripadnika hrvatskog plemstva pred najezdom Osmanlija. Baš tada počela se pisati krvava hrvatska povijest natopljena suzom hrvatske majke, pa ponovio MENI SLOGAN NE TREBA- JA TO ZNAM. 1937. dogodile su se  Senjske žrtve. Pobijena je mladost iz Gospića. Ovdje se pisala hrvatska povijest. Pobijeni su samo zato što su pjevali hrvatske pjesme i nosili hrvatski barjak. Ne treba mi slogan-ja znam. Onda je 28. na 29. kolovoza 1991. godine pala prva mina na Gospić. Započeta je agresija na naš grad. Znali smo da ćemo krvlju i životima platiti svoju slobodu i tako graditi suverenu i slobodnu Hrvatsku. S ponosom se sjećam onih koji nisu danas s nama. Gradili smo san s najvećim sinom u povijesti Hrvatske dr. Franjom Tuđmanom, pa ponovio, ne treba mi slogan- ja znam rekao je tijekom vrlo emotivnog govora predsjednik stranke LiPO dr. Milinović.

Tijekom obraćanja novinarima definirao je mnoge činjenice iz svojega političkog djelovanja te iznio detalje s kojima je javnost manje upoznata.

Imamo preko 2 000 članova i postali smo brend,izrasli smo u  najjaču političku snagu u Ličko-senjskoj županiji. Želim razbiti predrasude u vezi Ličko-senjske županije. Mnogi govore da je nerazvijena, ima malo stanovnika i uglavnom u negativnom kontekstu. To koriste i moji politički suparnici. Ova županija stoji čvrsto na 10. mjestu  po BDP-u, a to je ogledalo gospodarske aktivnosti. Bilježimo porast trgovačkih društava, porast zaposlenih, imamo sve gospodarske karakteristike koje nas svrstavaju u sredinu od 20 županija. Zato pozivam sve da se „osove na zadnje noge“ kao ja i ne govore o Ličko-senjskoj županiji kao nerazvijenom području. Imamo preko 5 000 OPG-a, uz niz gospodarskih subjekata koji nam idu u prilog.

Gospodarski terorizam na djelu

Vi danas ne znate tko vodi HDZ. Ernest Petry koji je kandidat za župana ispred HDZ-a, pardon SDP-a prije četiri godine. Ili HDZ vodi Branislav Šutić koji je uz Petryja blokira otvaranje Razvojnog centra Ličko-senjske županije. To se može jedino nazvati, nikako drugačije nego gospodarski terorizam. Dok je premijer Plenković otvarao sličan centar u Varaždinu, ovdje u Gospiću je takav centar zaustavljen. Otvaranje ovoga Centra 74 pčelara čekaju skladištenje i proizvodnju meda. U ovom objektu su cijeli proizvodni pogoni koje bi naši gospodarstvenici već koristili da nije Ernesta Petryja i Branislava Šutića.

Kosinj II. je projekt kojim se Perty hvali, koristio se  njime prije četiri godine dok je predstavljao HNS, ali od svega nije bilo ništa.  Začetnik toga projekta sam ja kada sam bio potpredsjednik Vlade i ministrica Marina Dropulić. Ernest Petry nema s hidrocentralom nikakve veze, osim obećanja.  Najbliži tome projektu sam bio ja kada smo morali promijeniti dio Prostornog plana da bi taj projekt mogao zaživjeti. Oni koji nemaju projekte, oni se hvale s državnim projektima.  Nadam se da će taj projekt sasvim zaživjeti. Županija i ja učinili smo sve potrebno s naše razine da Kosinj II. krene, zaključio je predsjedni stranke LiPO i kandidat za župana dr. Darko Milinović.

Bilo je ovo najupečatljive predstavljanje jedne političke opcije u Ličko-senjskoj županiji prožeto mnoštvom podataka iz ličko-senjske povijesti i sadašnjosti, kao i planovima za budućnost. Kako smo čuli „za budućnost koja je već započela i koju nitko neće moći zaustaviti“! Danas je i promoviran, sigurni smo i slogan koji će izazvati pozornost, ne samo ovdje nego i u cijeloj Hrvatskoj. Originalan je, a glasi, MENI SLOGAN NE TREBA- JA ZNAM!!!

GS press