Unatrag zadnjih  desetak i više godina svjedočili smo uvođenju novih metoda liječenja  i nabavci dijagnostičkih uređaja u Općoj bolnici Gospić. Novost je da se uvodi još jedna metoda liječenja žena koje imaju problema sa nekontroliranim mokrenjem, odnosno inkontinencijom.

Radi se o nemogućnosti  zadržavanja mokraće kod žena ili nevoljkog otjecanja mokraće kod kašlja ili napora. Naime, dr. Darko Milinović koji ponedjeljkom i utorkom obavlja u gospićkoj bolnici ambulantu i UZV te operacije,bio je na edukaciji za novu vrstu liječenja nevoljkog mokrenja. Ova metoda se razlikuje od klasične operacija po tome da je gotovo neinvazivna i pacijentica napušta bolnicu u 24 h nakon operacije. To je još jedan doprinos u razvoju spektra medicinskih usluga u gospićkoj bolnici, što savakoga dobronamjernoga mora radovati.

Za podsjetiti je da je dr. Milinović u svom dugogodišnjem radu uveo  10-ak novih metoda koje do tada nisu rađene u našoj bolnici. Uveo je, odnosno  počeo je  raditi   1998. ultrazvuk trbuha, zatim UZV trudnica i UZV transvaginalnom sondom, color doopler važan za otkrivanje malignih bolesti i zastoja u rastu dijeteta u maternici.Nakon toga je uveo LPSC (operacija kroz rez od jednog cm.) te hysteroskopiju. Zatim liječenje inkontinencija tkz. trakom ili spark metodom nakon koje  pacijentice takođe bivaju otpuštene nakon 24 h. Jednako tako u  vrijeme dok je bio ministar zdravstva počela je sa radom dijaliza te CT i magnetska rezonanca koje su počeli raditi  radiolozi i rtg inženjeri. S obzirom na ovaj slijed i potencijal kadrova u gospićkoj bolnici  ovo svakako nije zadnja inovacija u dijagnistikama i liječenju pacijenata.

Gs Press/L.O.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.