Županijsko izborno povjerenstvo u Gospiću zaprimilo je danas kandidaturu dr. Darka Milinovića za župana ličko-senjskog. Riječ je o listi HDZ-HSS-HSU i HSP AS čiji je nositelj dr. Milinović a koja je, kako je istaknuo, spoj mladosti i iskustva, sa više od 40 % žena. Obraćajući se novinarima dr. Milinović je predstavio svoje buduće zamjenike prof. Renatu Hodak iz Otočca i dipl. ing. Vicu Nekića iz Senja.

Pobjeda u prvom izbornom krugu!

-Da će ova lista biti najbolja govori i podatak da smo u svega dva dana uspjeli prikupiti 3902 potpisa građana. To najbolje pokazuje snagu HDZ-a i koalicijskih partnera. Ovo je pobjednička lista na kojoj nema niti jedan član koji je bio u Županijskoj skupštini u prošlom sazivu. Rekao sam da ćemo iznenaditi sve s našom listom i sada se vidi sva ova mladost. To je naša snaga koja jamči da ćemo imati većinu u Županijskoj skupštini.

– Predao sam i svoju kandidaturu za župana. Pobijedit ću uvjerljivo u prvom krugu izbora. Od 21. svibnja bit ću župan svih građana naše lijepe županije. Zato pozivam građane da prepoznaju moju energiju i snagu, i ukažu mi povjerenje. S nama su ovdje predsjednici županijskih organizacija HSS-a i HSP-a AS, moji prijatelji Šojat i Fumić, pa stoga pozivam njihove birače da nam daju svoje glasove jer se predstavnici tih stranaka ne skrivaju iz plašta neovisnih lista, kako to mnogi čine. Ova županija može i bit će još bolja. Moj prethodnik i prijatelj Milan Kolić je unatrag četiri godine učinio mnoge pomake, doveo financije u red i zato mu se moram iskreno zahvaliti. Naša kampanja je lišena bilo kakvog govora mržnje, kako to drugi čine. Pozivam g. Petryja i Franića da nakon 21. svibnja zajedno gradimo bolju budućnost ove županije, iako me je Ante Franić u tome već odbio.

– U rujnu najavljujem okupljanje mnogih poslovnih subjekata, prijatelja, poslovnih poznanika jer će svi koji su na bilo koji način vezani za Liku na jesen biti ovdje. Nova županijska vlast će se osjetiti u prvih mjesec dana jer sam čovjek koji će se sav predati poslu i staviti na raspolaganje građanima. Nema jače liste, nema iskusnije, nema mlađe i obrazovanije liste od liste HDZ-HSS-HSP AS i HSU. Uostalom, vidjeli ste ankete renomiranih agencija i svi su od reda dali prednost ovoj listi i meni kao kandidatu za župana. Nadam se da će moji protukandidati sakupiti dovoljan broj potpisa jer ne bi bilo dobro da budem jedini kandidati za župana, rekao je dr. Milinović okupljenim novinarima. Pri tome je pokazao kandidacijske liste i demantirao Antu Franića koji je javno sumnjičio HDZ da će na već prikupljenim potpisima samo zamijeniti ime bivšeg kandidata Milana Kolića.

Gs Press / Nikola Mraović

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.