Pokrenut je postupak za dostavu prijedloga za dodjelu  javnih priznanja povodom Dana Grada Gospiću. Dodjeljuje se  „Priznanje Grada Gospića“, Nagrada Grada Gospića za “životno djelo“ i „Nagrada Grada Gospića“.

Priznanje Grada Gospića je plaketa i pismeno priznanje, a može se dodijeliti fizičkim i pravnim osobama za izuzetna ostvarenja u području  znanosti, gospodarstva, kulture, zdravstva, sporta, odgoja i obrazovanja, umjetnosti, humanitarnog djelovanja, unapređenja i zaštite prirodnog  okoliša,  kao i drugih oblika društvenog djelovanja. Nagrada Grada Gospića za životno djelo u obliku plakete, pismenog priznanja i novčanog iznosa od 10 tisuća kuna dodjeljuje se fizičkim osobama (istaknutim pojedincima) koji su svojim rođenjem, životom ili radom vezani za Grad Gospić, a koji su obilježili vrijeme u kojem su djelovali te postigli iznimne rezultate trajne vrijednosti na unaprjeđivanju  i razvoju znanosti, gospodarstva, kulture, kulturnog stvaralaštva i publicistike, zdravstva, odgoja  i obrazovanja, sporta, umjetnosti i drugih oblika javnog i društvenog djelovanja koji predstavljaju izuzetan doprinos razvitku i ugledu Grada Gospića, te za djela humanosti, plemenitosti i požrtvovnosti. Nagrada Grada Gospića je plaketa, pismeno priznanje i novčani iznos od 5 000 kn, a dodjeljuje se istaknutim pojedincima, ustanovama, vjerskim zajednicama i udrugama građana za osobite zasluge i postignute rezultate u promicanju i unaprjeđenju znanosti, gospodarstva, kulture, kulturnog stvaralaštva i publicistike, odgoja i obrazovanja, sporta, umjetnosti, zdravstva, zaštite prirodnog okoliša, humanitarnog djelovanja i drugih područja društvenog djelovanja u Gradu Gospiću.

Svi prijedlozi za dodjelu javnih priznanja s odgovarajućim obrazloženjem i dokumentacijom podnose se najkasnije do 2. srpnja  ove godine na adresu:

  • Grad Gospić,
  • Povjerenstvo za utvrđivanje konačnog prijedloga za dodjelu javnih priznanja,
  • p. p. 46, 53000 Gospić.

Vjerujemo da će ove nagrade i priznanja biti lišena političke ili bilo koje slične podobnosti.

GS press

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.