U zbornici  OŠ „dr.Jure Turić“ u Gospiću danas su trima školama s prostora Ličko-senjske županije dodijeljena novčana sredstva od strane Hrvatskog školskog sportskog saveza. Donacije od po 7 000 kuna svaka dobile su škole „Zrinskih i Frankopana“ Otočac, „dr. Franjo Tuđman“ Lički Osik i „dr. Jure Turić“ iz Gospića. Riječ je o školama koje uspješno provode program Univerzalne sportske škole.

Donacije predstavnicima škola uručio je predsjednik HŠSS Nikica  Perković istaknuvši kako su ove donacije motivirajući stimulans da bi svojim sportskim ekipama ukazivale na važnost odgoja u sportskom duhu.

-Kada bismo mijenjali naš mentalni sklop pa učenike ne bismo samo pitali kako su prošli na nekom natjecanju, nego li koliko i kako vježbaju, stanje u sportu u našim školama bi bilo puno bolje. Mi se ne hvalimo stečenim medaljama, ali se svakako trebamo pohvaliti sa 150 tisuća učenika. To je nešto s čime se moramo hvaliti. Posebno zato što smo kao država na samome dnu crnih brojki po pretilosti i nekretanju naših građana, zaključio je predsjednik HŠSS Nikica Perković.

O brojnim pomacima u razvoju sporta govorio je i predsjednik Županijskog školskog sportskog saveza prof. Milan Štimac, dugogodišnji pedagog i sportski djelatnik. U ime škola koje su dobile donacije zahvalio se Ivica Radošević, ravnatelj OŠ „dr. Jure Turć“ čiji je Školski sportski klub „Velebit“ lani bio na drugom mjestu u ukupnom poretku osnovnih škola po uspješnosti na sportskim natjecanjima.

Današnjoj svečanosti bili su nazočni predstavnici HŠSS-a i tajnik ŽŠSS-a Dubravko Mesić.

Gs Press

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.