Od danas će ogromni mural na platnu ukrašavati prostorije Opće bolnice Gospić. Poklon je to i djelo članova Likovne udruge „Lika“ iz Gospića čiji je predsjednik Nikica Jelić na prigodnoj svečanosti uručio ovu donaciju ravnateljici bolnice dr. Sandri Čubelić. Kako je tom prigodom naglasio mural je djelo osmero članova ove udruge koji su ga slikali tijekom osam dana da bi najprije bio izložen na manifestaciji „Prosinac u Gospiću“.

Mural je dimenzija 4X2 metra, s motivom Gospića zimi. Nakon okončane manifestacije na Trgu Stjepana Radića odlučili smo ga donirati našoj bolnici. Nadam se da ćemo uskoro realizirati još pet murala kako bismo ih donirali svakom od odjela OB Gospić, naglasio je Nikica Jelić, ujedno jedan od autora murala.

Na donaciji se zahvalila ravnateljica bolnice dr. Čubelić.

Ovo je nastavak vrlo prisne suradnje s umjetnicima iz Likovne udruge „Lika“. Upravo zahvaljujući njima oslikane su prostoije na našem Dječjem odjelu tako da ova suradnja traje dulje vrijeme. U ime svih pacijenata i svojih kolega i kolegica zahvaljujem se članovima ove udruge. Ovaj mural nam prikazuje Gospić zimi, gdje se vidi i najstarija zgrada u Gospiću. Ovo je jedna vrlo prepoznatljiva vizura našega grada, a posebna čar ovoga motiva je prava lička zima sa snijegom koji nas je ove godine za sada obišao. Bitno nam je da se naši pacijenti uz ovakve slike dobro osjećaju, da znaju kako su došli na mjesto gdje će dobiti najbolju medicinsku uslugu i gdje ćemo ih gledati kao cjelovitog čovjeka za koga je bitno da se osjeća bolje. Ovakva lijepa djela mijenjaju unutarnji izgled bolnice gdje se svi mi osjećamo opuštenije i ljepše, kazala je ravnateljica OB Gospić dr. Sandra Čubelić.

M.S.

Gs Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.