Grad Gospić je nastavio s dugogodišnjom tradicijom darivanja u ovo blagdansko vrijeme Tako je danas za djecu s teškoćama u razvoju koja su polaznici Dječjeg vrtića „Pahuljica“ nabavljen je LED panel koji kod djece potiče senzomotorički razvoj, vizualnu percepciju i grafomotoriku. Donaciju je zajedno s odgojiteljicama primila ravnateljica vrtića Marija Fajdić i panel je odmah stavljen u funkciju. Dar su donijele zamjenica gradonačelnika Grada Gospića Marta Grgurić i stručna referentica Odjela za društvene djelatnosti Nikolina Jelača. Govoreći o ovoj donaciji zamjenica gradonačelnika je ustvrdila kako je riječ o modernom uređaju vrlo korisnom u razvoju djece.
-Grad Gospić svake godine u okviru Proračuna planira sredstva za kupnju specijalizirane opreme za ustanove ili udruge s našeg područja. Ove godine darivamo Dječji vrtić „Pahuljica“ sa panel pločom koja će olakšati rad tetama u vrtiću i biti od velike koristi djeci. Evo, ova je ploča tek postavljena, a djeca su radosno prionula crtanju. Lani smo u ovo vrijeme donirali posebnu opremu razrednom odjelu OŠ „dr. Jure Turić“. Prosinac je međunarodni mjesec osoba s invaliditetom pa Grad Gospić svake godine pomaže nabavkom opreme udrugama i ustanovama sa ovoga područja, zaključila je Marta Grgurić.
Atraktivni LED panel svako malo mijenja boju svjetla pomoću posebnog programa, crteži i slova se s njegove površine lako brišu pa je već u prvim minutama korištenja postao pravi tehnološko-didaktički hit.

GS press/N. Mraović

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.