GOSPIĆ – Završetak treće po redu zgrade iz sustava POS-a, koja se trenutno gradi u Gospiću, s nestrpljenjem očekuje 20 obitelji. Prema informacijama APN-a i Grada Gospića, preostalih 10 stanova prodat će se svakako prije konca radova, odnosno do sredine srpnja ove godine. Zgradu je obišla delegacija Grada Gospića predvođena zamjenikom gradonačelnika Grada Gospića Ivanom Biljanom.
-Djelatnici poduzeća „Nexe gradnja“ iz Našica trenutno uređuju interijer. Postavljaju se keramičke pločice, uređuju kupatila, izolacija, elektro-instalacije… Planirani završetak radova je rujan ove godine, ali će se sudeći po dinamici radova zgrada završiti u srpnju. Grad Gospić je u objekt vrijedan 9 milijuna kuna uložio 1,5 milijuna kuna, darovao zemljište i izgradio svu potrebnu infrastrukturu. Sa cijenom od 865 eura po četvornom metru ovo je svakako najjeftinije i najkvalitetnije stambeno rješenje, rekao nam je Ivan Biljan. Svoj budući stan u novoj zgradi obišao je Milan Bogić (30).
-Zadovoljan sam dinamikom radova jer svaki puta kada obiđem svoj budući stan vidim pomake u građevinskom smislu. Izvođači su maksimalno korektni i susretljivi, možemo im uputiti eventualne primjedbe i prijedloge, ali za sada se sve realizira onako kako je i planirano. Stanovi su vrhunski toplotno i zvučno izolirani. Za kupnju stana sam se odlučio stoga što je ovo najjeftiniji način da bi se kupio najkvalitetniji stan na ovom području, rekao je Milan novinarima.
Stanari koji još nisu izvršili odabir stanova učinili su to danas u dogovoru s djelatnicima APN-a. Krešimir Žunić, rukovoditelj odsjeka za prodaju stanova POS-a pomogao je budućim stanarima pri odabiru, a suradnju s Gradom Gospićem ocijenio je iznimno korektnom i profesionalnom.

-Ova suradnja postaje tradicionalna i cijelo vrijeme smo u Gradu Gospiću imali iznimno korektnog i profesionalnog partnera. U novoj zgradi prodano je 20 stanova, a za preostalih 10 vlada veliko zanimanje jer je omjer cijene i kvalitete ovih stanova vrlo povoljan. Kada bi se ovakvi stanovi prodavali u angažmanu privatnih prodavača i investitora, cijena kvadrata iznosila bi najmanje 1150 eura. Grad Gospić prepoznao je povoljnost gradnje stanova iz sustava POS-a, a svojim udjelom i pomoću uvelike se smanjila cijena tih stanova. APN je neprofitna organizacija i cijena stanova je izračun troškova gradnje i materijala. Ukoliko se ukaže potreba za gradnjom još jedne zgrade sustava POS-a u Gospiću, APN će svakako rado sudjelovati u tome projektu, istaknuo je Krešimir Žunić. Svaki stan u novoj zgradi ima ugrađen sustav grijanja na pelete, najjeftiniji i ekološki prihvatljiv energent, a cjelokupna toplotna izolacija zadovoljava najviše EU-standarde.

GsPress/L.O.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.