U dvorani Kulturno-informativnog centra u Gospiću održana je večeras  svečanost povodom Dana sporta Ličko-senjske županije. Govoreći u uvodnom dijelu svečanosti predsjednik Zajednice sportova Milan Radošević zahvalio se svim laureatima, kao i svima koji žive za sport i promiču njegovu važnost. Čestitkama se pridružio župan ličko-senjski Darko Milinović.

Sa ovih prostora imamo državnih, europskih i svjetskih prvaka pa Gospić, svi gradovi i općine dokazuju kako smo županija koja je skortski kutak Hrvatske, a s obzirom na broj stanovnika možda smo i najuspješniji. Zahvaljujem se svima što se bavite sportom i pronosite ime svoje općine, grada i županije. Imali smo financijskih poteškoća prošle godine, ali smo ove godine u županijski proračun za sport uvrstili pola milijuna kuna. Kao osvjedočeni sportaš ponosam sam na sve naše sportaše. Čestitam svim dobitnicima nagrada i priznanja. Znam koliko truda i samoodrcanja treba da bi medalja bilo kojeg sjaja bila na sportašima. Nadam se da će Ličko-senjska županija u travnju nakon analize proračuna moći izdvojiti još sredstava za razvoj sporta, naglasio je župan Milinović.

Pomoćnik tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša krajač također se zahvalio svim dobitnicima nagrada, kao i svima koji na bilo koji način sudjeluju u razvoju i promicanju sporta.

Ova županija se u sportskom smislu ne „gasi“, već svojim sportskim postignućima budi nadu u razvoju sporta. Dokazano je da se svaka kuna uložena u sport vraća višestruko društvu u cjelini. Zato čestitam i svima onima koji večeras nisu s nama, ali koji same sebe ulažu u sport na bilo koji način, rekao je Siniša Krajač koji je potom zajedno sa županom Milinovićem i predsjednikom ZS Ličko-senjske županije Milanom Radoševićem dodijelio nagrade i proznanja.

 

 

Među dobitnicima priznanja za sportske dosege u 2019. godini našli su se mnogi sportski kolektivi i pojedinci. U kategoriji najbolji sportski klub u 2019. godini nagradu su u muškoj konkurenciji dobili Gačanski konopaši iz Otočca, dok su u ženskoj konkurenciji najboljima proglašene članice Kuglačkog kluba „Plitvice“. Nagradu u kategoriji perspektivnih sportaša dobili su Mateo Jergović i Karla Milković, dok su u kategoriji perspektivnih mladih klubova nagrade pripale ekipi dječaka RK „Gospić“ uzrasta 2008. i mladim kadetkinjama ŽKK „Gospić“. U kategoriji sportaša do 18 godina nagrađeni su Karla Lončar i Matej Suknaić. Najbolji sportaši u 2019. godini su Ivan Barbić i Ines Kolar. Najboljim trenerom u 2019. godini proglašen je Josip Štokić.

Posebne nagrade za promociju sporta osvojili su: Marijan Kustić, Marijo Rukavina, Antonija Pavelić, Leopold Špehar, NP Plitvička jezera i Nikola Starčević. Najbolji promotorui sporta su Ivan Pešić i braća Hrvoje i Ivan Smolčić. Nagradu za najbolji dječji vrtić po sportskim kriterijima dobio  je Dječji vrtić „Pahuljica“ iz Gospića.

Nagradu za životno djelo dobio je Miroslav Trtica iz Gospića, dugogodišnji sportski djelatnik i nogometni sudac. Miroslav se u ime svih nagrađenih zahvalio nazočnima.

Nakon 52 godine rada i sudjelovnja u sportu htio bi se u ime svih nagrađenih zahvaliti na nagradama i priznanjima. Želio bi mladim sportašima i sportašicama dati samo jedan naputak: bavite se sportom što više jer ćete na taj načim pomoći sebi i drugima, upoznati mnoge ljude i steći nove prijatelje jer u sportu neprijatelja nema. Ima samo protivnika. Svaki sport je lijep i dobar. Ja sam bio uvijek zaljubljen u nogomet i nije žao što sam se skoro cijeloga života u tome smislu odricao i znojio. Zato me je ova nagrada dirnula jer se dobiva samo jednom u životu, rekao je Miroslav Trtica, dobitnik nagrade za životno djelo.

 

GS press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.