Jučer,  27. lipnja 2018. godine u Kulturno informativnom centru Gospić (KIC-u)  održana je svečana dodjela diploma polaznicima edukacije za zvanje pčelar/ka kojima je župan Darko Milinović uručio diplome.

Programom potpora razvoju poljoprivrede na području Ličko-senjske županije 2016- 2020 godine među ostalim mjerama obuhvaćeno je i poticanje edukacija i stručnog osposobljavanja poljoprivrednih proizvođača za rad na poljoprivrednim gospodarstvima

U sklopu provedbe navedene mjere Ličko-senjska županija i Srednja škola Bedekovčina sklopili su krajem 2017. godine Ugovor o izobrazbi za zvanje pčelar/ka na području Ličko-senjske županije. Voditelj stručnog dijela programa izobrazbe bio je dugogodišnji profesor Agronomskog fakulteta Zagreb prof. dr. sc. Nikola Kezić.

Cijena programa izobrazbe po polazniku iznosila je 3.000,00 kn, od čega je Ličko-senjska županija sufinancirala po 1.000,00 kn po polazniku.

Trajanje izobrazbe za zvanje pčelar/ka, iznosilo je 120 nastavnih sati, podijeljenih u tri dijela: teorijski dio, vježbe i praktična nastava.

Izobrazba za zvanje pčelar/ka je provedena u periodu od 15. 01. 2018. g do 15. 05. 2018. godine u Gospiću, a uspješno su je završila ukupno 23 polaznika s područja Ličko-senjske županije.

Gs Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.