Dodijeljeno 3 000 000  kuna za razvoj brdsko-planinakih područja u Ličko-senjskoj županiji

1

Državna tajnica Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova Nikolina Klaić danas je u Općini Perušić dodijelila Ugovore za četiri općine: Perušić, Brinje, Lovinac, Udbina, kao i za Grad Senj. Riječ je o dva provedena programa: Program održivog razvoja lokalne zajednice i Program potpore Brdsko planinskim područjima. Ukupna vrijednost im je 3.000.000 kuna. Navedena sredstva će biti raspodijeljena kroz sljedeće projekte:

Grad Senj- uređenje Pavlinskog trga u iznosu od 450.000 kn,

Općina Brinje-gradnja tržnice 400.000 kn i adaptacija javnog objekta za održavanje dnevnih aktivnosti za starije osobe u Općini Brinje, Faza II. – 300.000 kn.

Na području Općine Lovinac vršit će se obnova nerazvrstanih cesta na području ove općine u iznosu od  470.000 kn, a na području Općine Perušić će se za uređenje Društvenog doma Lipovo polje, Faza III.  pomoći sa 450.000 kn.

Na području Perušića također će se izgraditi i  pristupni put za reciklažno dvorište Perušić u vrijednosti od 330.000 kn.

Općina Udbina također je dobila sredstva za dva projekta: izgradnja pomoćne građevine, uređenje i opremanje prostora za potrebe Centra za pomoć u kući – 300.000 kn i  za asfaltiranje ulica u Naselju Udbina, što iznosi  400.000 kn.

Nazočne je pozdravio domaćin načelnik Općine Perušić Ivica Turić sa stručnim suradnicima.

Zahvalio bih se dolasku Državne tajnice i moram istaknuti  kako je ovo vrlo bitna stvar za naše Gradove i Općine. Ujedno je ovo i  dokaz da postoji mogućnost da se ovakva događanja trebaju češće dešavati na području Ličko-senjske županije i onda ćemo s pravom moći govoriti o ruralnom razvoju na našim područjima, zaključio je načelnik Turić.

Nakon uručenja Ugovora Državna tajnica Nikolina Klaić se zahvalila na velikom broju prijava na brojne programe.

-Ovo je način na koji je ova Vlada pokazala usmjerenost prema Regionalnom razvoju svih hrvatskih krajeva, s čime se želi postići da na području RH svi stanovnici imaju iste uvjete za život. Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova će i dalje biti partner Gradovima i Općinama na području Ličko-senjske županije kao i cijele RH., rekla je državna tajnica.

Uručenju Ugovora prisustvovao je i predsjednik Županijske skupštine Ličko-senjske županije Mario Kustić koji se ovim putem zahvalio svim jedinicama lokalne samouprave kao i Nikolini Klaić na dodijeljenim sredstvima od strane MRRFEU-a te kazao kako je ovo jedan od načina kako se može pomoći razvoju Općina i Gradova na području Ličko-senjske županije , što je kontinuitet koji će se svakako nastaviti.

Gs Press

1 COMMENT

  1. Nisam znao do sada da Pavlinski trg u Senju spada u brdsko planinsko područje.Očito su se nekom pomješali lončići u glavi.Ipak vidi se da se vodi računa da se iseli brdsko planinsko područje.
    Bravo !!!!!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.