Skupština udruženja obrtnika Gospić prihvatila je izvješće o radu i financiranju za 2019. godinu te potvrdila odluku Upravnog odbora o financijskoj pomoći kolegama iz zagrebačkog udruženja kojima je u nedavnom potresu teško stradala zgrada i poslovni prostor. Prema riječima predsjednice Ružice Maras lani je ovo Udruženje godinu završilo s 378 obrta i što je ohrabrujuće 29 više nego 2018., zbog čega je, uz ostalo, bilo nužno donesti i rebalans proračuna.

Nazočne obrtnike pozdravio je i zamjenik gradonačelnika Gospića, Ivica Tomljenović te istakao da gradska vlast u obrtnicima vidi jamstvo zapošljavanja a u Udruženju svakodnevnog partnera. Podsjetio je na niz mjera kojima se ublažila kriza nastala zabranom rada od ukidanja naplate parkiranja do financijske pomoći 1500 do 7000 kuna po obrtu ovisno o broju zaposlenih.

Na Skupštini su predsjedavajuća Maras i zamjenik Joso Vrkljan uručili priznanja obrtnicima s 20 i više godina vođenja obrta te zahvalnice za doprinos u radu Skupštine umirovljenim Veri Rogić i Tomislavu Županu. U Skupštini će ih zamjeniti mladi obrtnici majstori soboslikar Mario Maras i automehaničar Josip Hećimović.

Gs Press / UO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.