U organizaciji Zajednice sportova Grada Gospića danas su u Gradskoj vijećnici dodijeljena priznanja najuspjelijim sportskim klubovima, trenerima, pojedinačnim sportašima, igračima i igračicama čiji su uspjesi i angažman obilježili 2019. godinu u gospićkom sportu.

Govoreći u uvodnom dijelu svečanosti predsjednik Zajednice sportova Grada Gospića Nikola Starčević i gradonačelnik Karlo Starčević istaknuli su važnost sporta, posebice u promicanju Gospića i brojnih klubova, kao i ukupni doprinos koji sport ima na mlađe generacije. U kategoriji perspektivnih sportašica mlađeg uzrasta priznanje je dobila Karla Milković iz ŽKK Gospić. Priznanje je pripalo i  ekipi mlađih kadetkinja ŽKK Gospić.

Javno priznanje za perspektivnu mlađu mušku  ekipu dobila je ekipa mlađih dječaka iz RK Gospić. Lina Strilić iz mlađe ekipe ŽKK Gospić je svojim izvrsnim rezultatima svakako  zaslužila javno priznanje Grada Gospića. U kategoriji najboljeg sportaša do 18 godina proglašen je Mate Suknaić iz RK Gospić.

Najbolji gospićki sportaš za 2019. godinu je Marijo Rukavina iz Powerlifting kluba „Rux“ iz Gospića, mnogostruko puta zlatom ovjenčani sportaš koji se proslavio i izvan granica Hrvatske. Marijo se sa svih natjecanja vraćao doma kao šampion koji je u svojoj kategoriji više puta obarao hrvatske i europske rekoorde.

Najbolji licencirani trener je Vanja Antić iz RK Gospić, a najbolja ženska seniorska ekipa je ekipa ŽKK Gospić koja gotovo redovno postiže uspjehe u košarkaškoj ligi Jug. Najboljom muškom ekipom proglašeni su seniori RK Gospić. Gospićki su rumetaši ujedno proglašeni i najboljim sportskim klubom u 2019. godini. Od 2015. godine licencirana trenerica RK Gospić Antonija Pavelić također je primila priznaje za razvoj sporta u Gospiću.

Današnjom dodjelom pznanja najzaslužnijim sportašima, trenerima i klubovima priznanje za doprinos u razvoju sporta dobio je Marijo Rukavina Rux. Portal koji je revno pratio sva sportska zbivanja u Gospiću je Portal GS press urednika, fotografa i novinara Nikole Mraovića.

Na ovaj su način ispravljene nepravde jer se lani ime kluba „Rux“ u sportskom smislu u Gospiću nigdje nije niti spominjalo, kao niti portal GS press koji je najviše pratio lokalni sport. Priznanja su ovih godina dobivali novinari koji su sport uglavnom podupirali-na šankovima!

Gs Press / M.S.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.