Kao i svake godine Zajednica sportova Grada Gospića upriličila je svečanost na kojoj su dodijeljena priznanja najboljim sportašima, sportašicama i sportskim udrugama s područja Gospića. U Velikoj gradskoj vijećnici nagrade najboljima predao je predsjednik Zajednice sportova Grada Gospića Anton Buneta, uz gradonačelnika Karla Starčevića.
Krenulo se od priznanja za najveće sportske nade. U ženskoj konkurenciji to je Darija Radulović iz ŽKK Gospić, a u muškoj Mihael Alić iz Hrvačkog kluba Gospić. Najbolji sportaš do 18 godina u muškoj konkurenciji je Goran Petranović iz HK Gospić, a u ženskoj Ana Mataija, članica ŽKK Gospić. Najbolji športski klub u mlađim uzrastima su pioniri NK Gospić ’91. Među sportašicama najboljom je proglašena Adrijana Došen iz ŽKK Gospić, dok je u muškoj konkurenciji najboljim proglašen Ivan Jelić iz RK Gospić. Trener godine je Zoran Mrkonjić iz NK „Gospić ’91.“
Najbolji sportski klub u ženskoj konkurenciji u 2017. bio je ŽKK Gospić, a u muškoj HK Gospić. Dodijeljeno je i devet priznanja za poticanje sporta, a laureati su: Krešimir Ban,Vladimir Jurčić, Ivan Biljan, Adriano Alić, Antonija Pavelić, Ivica Radošević,Joso Hećimović, Damir Došen i Mile Hećimović.
Ugledni planinar i pasionirani šahist Tomislav Čanić dobio je nagradu za životno djelo. Na kraju svečanosti Tomislav Čanić se u ime nagrađenih zahvalio na ukazanoj časti i priznanjima za rad i pregalaštvo svih sportskih djelatnika, klubova, sportaša i sportašica.

Gs Press / M. S.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.