Nadajmo se da se po jutri dan poznajemo. U ovome slučaju (ipak) po večeri. Ovogodišnji gospićki  rock festival „GrockS“ otvorili su bendovi „Moskva“ iz Rijeke i zagrebački „Elemental“. Dok o  potonjima znamo puno toga dobroga, „Moskva“ se široj publici pokazala pomalo zagonetnom.

-‘Ko su ovi, nikad čuo, a možda su dobri-bili su sinoć prvi komentari kada se ovaj kvartet predvođen pjevačicom  Tamarom popeo na pozornicu u atriju gospićkog KIC-a. A onda su ti mladi ljudi krenuli u furioznom stilu, ne dajući previše mjesta sumnjama kako je ipak riječ o jako, jako dobrom bendu. Numere „U tvojim rukama“, „Bumerang“ ili pomalo mistični „Poligraf“ s istoimenog nosača zvuka prvijenca, dominantno su zaorile atrijem  zatekavši čak i one koji imaju pomalo deficitaran glazbeni ukus. Čvrsti, ponekad opori, ali vrlo uvjerljivi i nadasve dominantni, riječki su „Moskovljani“ sve natjerali na razmišljanje. Tamara i njezini dečki na sreću nemaju nikakvih svjetonazorskih, niti inih poveznica s glavnim gradom Rusije. No možda je to konceptualna „kvaka“ da bi vas osvojili na prvi takt, na prvi riff gitare.

„Elemental“ je dobra priča hrvatske glazbe koja je postala punoljetna. U tih 18 godina nisu se glazbeno previše udaljili od iskona koji je smjesa nekoliko glazbenih izričaja modernog POP-a. Sinoć su u atriju KIC-a ponovno pokazali onu zavidnu količinu pozitivne energije koja s godinama nije oslabjela. Upravo suprotno. Sve je sinoć bilo na mjestu, som što je „Moskva“ nastupila pred malo posjetitelja. Publika se počela sakupljati kasnije. Valjda zbog nogometa. Ili zbog glazbenih ukusa, ili…

GS Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.