U posjeti gradu Gospića iz Hrvatskog olimpijskog odbora jučer je boravio Siniša Krajač – pomoćnik glavnog tajnika iz ureda za programe lokalnog športa.

Krajač ističe kako je u Gospiću i na području županije vidljiv velik pomak i povećanje broja djece koja se bave sportom.

Siniša Krajač – Ured za programe lokalnog športa Pomoćnik glavnog tajnika
  • Uključenje klubova koji do sada nisu bili uključeni i poboljšanje uvjeta klubovima koji su bili uključeni tj. klubovima koji djeluju na području Ličko-senjske županije koji su u program od velike pomoći u kojem olimpijski odbor pomaže na način gdje dodjeljuje rekvizite i određeni dio u sredstvima koja se dodjeljuju sportskoj zajednici koja iznimno dobro surađuje sa Hrvatskim olimpijskom odborom. Ta oprema i sredstva se usmjeravaju  upravo gdje su najpotrebnija.  U osnovnoj školi se vide strunjače koje smo nabavili za hrvački klub, a koje ujedno i ostaju na raspolaganju djeci iz osnovne škole koje što ih na neki način privlači da se uključuju u sportske aktivnosti.  Samo to ulaganje je koštalo od prilike 70.000 kuna, a sve zajedni smo do sada ukupno uložili oko 600.000 kuna za sport u Ličko-senjskoj Županiji, kazao je Krajač.

Ivan Radošević, predsjednik zajednice sportova LSŽ ističe veliku pomoć Hrvatskog olimpijskog odbora.

Ivan Radošević – predsjednik zajednica sportova LSŽ
  • Broj mladih sportaša u Ličkoj-senjskoj županiji se drastično povećao upravo iz razloga što smo dobili veliku podršku od Hrvatskog olimpijskog odbora i od gradova u Ličko-senjskoj županiji koja su uvela znatna sredstva u razvoj mladih u smislu sporta.  Uz pomoću Hrvatskog olimpijskog odbora smo uložili u nabavku tri vozila u gradu Gospiću, u gradu Novalji i u gradu Otočcu.  Najvjerojatnije ćemo i ove godine i kombi vozilo nabaviti za općinu Brinje.  Svake godine pomažemo klubovima sa područja Ličko-senjske županije u iznosu od 50.000 kuna, a u tom programu smo pomogli nogometnom klubu Gospić i nogometnom klubu Senj.  Također smo podijelili 50.000 kuna svim rukometnim klubovima s područja Ličko-senjske Županije.  U Gospiću smo opremili teretanu u Sportskoj dvorani koja je na raspolaganje svim građanima grada Gospića besplatno.  Moram naglasiti i da se gospićki hrvački klub  povečao trostruko tako da trenutno imamo više od 100 registrirani hrvača.  Ulaganje olimpijskog odbora u Ličko-senjskoj županiji iznosi oko 600.000 kuna s time da su svi programi popraćeni na području županije.  Glavni cilj je da mlade maknemo iz kafića i da se bave sportom, rekao je Ivan Radošević.
Ivan Biljan – zamjenik gradonačelnika grada Gospića

-Suradnjom grada Gospića, zajednice sportova Ličko-senjske županije i Hrvatskog Olimpijskog odbora omogućena je donacija olimpijskog odbora za hrvački klub u Gospiću, a i za sve druge sportove koji se održavaju na području grada Gospića kupnjom nove opreme u vrijednosti 100.000 kuna.  S tim je olimpijski odbor pokazao da prati sve projekte sporta u gradu Gospiću i da podržava rad svi sportskih klubova na području grada, kazao je zamjenik gradonačelnika grada Gospića Ivan Biljan.

 

Gs Press / Nikola Mraović

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.