NAGLA PROMJENA: U utorak oblačno uz česte oborine. Na Jadranu ponegdje obilna kiša, moguća grmljavina, a na kopnu susnježica, u gorju snijeg, a moguća je i ledena kiša.

Na širem području grada Gospića ralice bacaju sol i spremne su za najavljeni snijeg.  Prve sniježne pahulje zalepršale su Zagrebom već u popodnevnim satima nedjelje, a do utorka bi sniježni pokrivač u gorskim dijelovima Hrvatske mogao biti i 30 centimetara, piše N1.

Prognoza za idućih nekoliko dana najavljuje kišu i snijeg pa će i uvjeti na cesti biti opasniji, a HAK je već u nedjelju upozoravao vozače da u Gorskom kotaru, Baranji i istočnoj Slavoniji pada i slab snijeg, koji dodatno otežava promet.

Sa sjeveroistoka kontinenta će početkom tjedna hladnoća zahvatiti veći dio našeg kontinenta, a kako će s juga pristizati po visini i nešto manje hladan zrak, povećava se vjerojatnost za opasnu ledenu kišu, prije svega u Lici.

U utorak oblačno uz česte oborine. Na Jadranu ponegdje obilna kiša, moguća grmljavina, a na kopnu susnježica, u gorju snijeg, a moguća je i ledena kiša.

Od srijede postupno stabilnije uz sve rjeđe oborine, ali još će biti dosta oblaka.

Gs Press / 24sata.hr

Pročitajte više na: https://www.24sata.hr/news/prve-pahulje-vec-zaleprsale-do-utorka-moguce-30-cm-snijega-600581?utm_medium=Status&utm_source=Facebook&utm_content=600581&utm_campaign=24sata+Facebook+status&fbclid=IwAR08t0-1uPb1wgiJu7R4BbeeCLaVOofr8oUq3hIOItv-ekuBGoMvuazY1VM – 24sata.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.