Prema prognozama Državnoga hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za ponedjeljak, danas možemo očekivati pretežno sunčano vrijeme s temperaturom između 28 i 32 stupnja Celzijusa.

Takvo vrijeme zadržat će se i početkom idućeg tjedna, sve do sredine tjedna kada možemo očekivati više naoblake.

“U prvoj polovini ovoga tjedna u kopnenom će području prevladavati sunčano i postupno toplije, a sredinom tjedna na zapadu može biti više oblaka. Danju će posvuda biti vruće, a najtoplije u unutrašnjosti Dalmacije, uz temperaturu i oko 35 °C. U srijedu uz povremeno umjeren sjeveroistočnjak vrućina bi se mogla malo lakše podnositi. U nastavku tjedna uz pritjecanje malo hladnijeg zraka ipak manje vruće uz više oblaka.

Zatišje pred buru

Na Jadranu također sunčano i vruće, uz uglavnom slab vjetar – ujutro burin, danju maestral. U srijedu će bura jačati, najprije na sjevernom dijelu, ali će se i dalje zadržati vruće, uz tople, ponegdje i vrlo tople noći.”, prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing., iz DHMZ-a.

Od srijede više oblaka, najprije na zapadu, a u četvrtak i drugdje. Uz to će zapuhati sjeverac i sjeveroistočnjak, uz obalu i bura pa će i temperature zraka biti malo niže.

U drugom dijelu tjedna bit će nestabilnije uz lokalne pljuskove i grmljavinu.

Gs Press / net.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.