Povodom 20. obljetnice poslovanja u Hrvatskoj dm je odabrao 40 projekata koje će realizirati u sklopu inicijative “Jer sve smo to MI!”. U 26 hrvatskih gradova i naselja zaživjet će društveno korisni projekti kojima će dm pružiti financijsku podršku, donirati proizvode, osigurati volontersku pomoć ili opremanje i uređenje prostora.   

U Gospiću dm će osigurati uređenje i opremanje prostora udruge  Društvo “Naša djeca” za potrebe provedbe projekta “Minute razonode” koji obuhvaća Likovnu radionicu, Plesnu skupinu „Ritmix i Lutkarsku skupinu „Maslačak i točkica”. U sklopu inicijative “Jer sve smo to MI!” Gradskoj knjižnici u Senju dm će osigurati računala namijenjena mladima i poticanju češćih posjeta knjižnici.

“Tijekom veljače dm je zaprimio prijave više od 2.000 projekata iz cijele Hrvatske i građanima koji su se prijavili želimo zahvaliti na povjerenju koje su nam ukazali. Imali smo težak zadatak među kvalitetnim projektima odabrati one koji u najvećoj mjeri doprinose boljitku zajednice i sugrađana. S velikim ponosom i odgovornošću postajemo partneri 40 društveno korisnih projekata čijom realizacijom želimo zahvaliti hrvatskim građanima na vjernosti i podršci koje su pružili dm-u tijekom prvih dvadeset godina poslovanja”, izjavila je Gordana Picek, članica Uprave dm-a.

Inicijativa “Jer sve smo to MI!” okupila je organizacije civilnog društva i ustanove koje svojim projektima pomažu zajednici i socijalno osjetljivim skupinama. U sklopu inicijative zdravstvene ustanove pacijentima će moći osigurati kvalitetniju skrb, a škole će svojim učenicima ponuditi prikladno okruženje za kvalitetnije obrazovanje i dodatne kulturne i edukativne sadržaje. Šest ekoloških projekata pobrinut će se za uređenje parkova i urbanih vrtova te za edukaciju o važnosti zaštite okoliša i prirode.

20 godina nakon otvorenja prve prodavaonice u Hrvatskoj dm je dio zajednice 60 hrvatskih gradova diljem Hrvatske, s više od 1.300 djelatnika i 155 prodavaonica. Realizacijom inicijative “Jer sve smo to MI!” koja objedinjuje 40 društveno odgovornih projekata iz cijele Hrvatske, dm želi potvrditi svoju opredijeljenost društveno odgovornom poslovanju i doprinosu zajednici.

GsPress

DM2

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.