Ne otkrivaj svoje podatke osobama koje osobno ne poznaješ

Povodom obilježavanja Nacionalnog dana sigurnijeg interneta i Dana sigurnijeg interneta, a u sklopu projekta MUP-a RH „Živim život bez nasilja“, policijske službenice i policijski službenik održali su predavanja učenicima od 6. do 8. razreda osnovnih škola u Lovincu, Donjem Lapcu i Senju.

Kroz prezentacije na temu „Sigurnost na internetu“ učenike se nastojalo osvijestiti o problemima odnosno opasnostima koje sa sobom nosi razvoj i korištenje modernih informacijskih tehnologija. Ujedno je izložen i problem vršnjačkog nasilja na internetu (tzv. „cyberbullying“) uz naglasak na zakonske posljedice i kazneno pravne sankcije.

Djeci su izložene prednosti korištenja Interneta te su upozoreni na opasnosti s kojima se mogu susresti, posebice prilikom korištenja društvenih mreža. Naglasak je stavljen na savjesno korištenje tehnologije i poboljšanje socijalne interakcije sa vršnjacima. Kroz predavanja je dijelom izložena i opasnost koja vreba od mrežne pedofilije, a kroz prikazane video materijale upoznati su i s opasnostima od seksualnih iznuda i ucjena.
Gs Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.