U dvorani Pučkog otvorenog učilišta „dr. Ante Starčević“  u Gospiću upriličena je danas promocija još jedne  generacije magistara primarnog obrazovanja Sveučilišta u Zadru, Odjela za nastavničke studije u Gospiću. Na svečanosti je diplome primilo 36 promovenata  koje su došli pozdraviti njihovi roditelji, članovi  obitelji,  prijatelji,  profesor te  i mnoštvo uzvanika. U  svečanom činu promocije sudjelovale su  rektorica Sveučilišta prof. dr. sc. Dijana Vican, prorektorica izv. prof. dr. sc. Neda Balić Nižić i pročelnica Odjela u Gospiću  doc. dr. sc. Sanja Vrcić-Mataija. Današnju svečanu promociju uveličali  su  brojni uzvanici, a među njima su bili i biskup gospićko-senjski mons. mr. Zdenko Križić, v. d. pročelnica Odjela za društvene djelatnosti Ličko-senjske županije Dubravka Rukavina i zamjenica gradonačelnika Grada Gospića Marta Grgurić. Rektorica prof. dr. sc. Dijana Vican u svojem je govoru istaknula  potrebu uvažavanja svakog čovjeka i postizanja ravnoteže između teorije i prakse.

-Svaki puta u ovakvom svečanom činu pokušavam donesti jednu mjernu jedinicu za ponos koji nas obavije na dan ovakvih svečanosti, ispuni nas posebnim zadovoljstvom nego što samo zadovoljstvo jeste. Ovaj sveukupni ponos koji se ne da izraziti veličinom jest u čestitci koju izražavam u ime svih profesora i djelatnika Sveučilišta u Zadru. Prije nekoliko godina ušli ste u ovu visoko školsku instituciju dočekani pozdravnim riječima i dubokom vjerom profesora da ćete svoje najljepše životno doba provesti stasajući u magistre primarnog obrazovanja. Visoko obrazovanim profesionalcem ne postaje svatko. Vi ste danas dio manjine na kvalifikacijskoj ljestvici, oni koji su se popeli na sedmu ljestvicu  hrvatskog kvalifikacijskog okvira.  Pred vama je razdoblje mudrosti, da ne živite u sukobu između teorije i prakse, nego ih pomirite. U svom životnom putu ne zaboravite starije koji vole i trebaju ništa više od stiska vaše ruke. To su ruke koje su umivale, šivale, plele, milovale i stvarale bolji svijet vama i nama, rekla je  rektorica Vican. U ime Odjela u Gospiću nazočnima se obratila  promotorica   pročelnica doc. dr. sc. Sanja Vrcić Mataija istaknuvši kako je  uvjerena  da su promoventi svjesni kako je vrijeme njihova studija bilo jedno od najljepših životnih razdoblja.

-Trud koji ste ulagali u stjecanju novih znanja, otvorenost neprekidnom učenju, razvijanje kreativnosti i slobode u želji za postizanjem što boljih rezultata okrunjeno je današnjim danom. Od vas očekujemo raznolikost i znanstvenih i stručnih interesa, poticanje međusobne suradnje, promicanje humanih vrijednosti i uključenost u zajednicu, istaknula je promotorica navodeći kako su ovi mladi ljudi  unatrag pet godina postali zreli i visoko obrazovani ljudi.

GS Press / Nikola Mraović

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.