S ciljem modernijeg i lakšeg pristupa podacima vezanim uz novorođenčad u Gospiću je danas predstavljena aplikacija e-novorođenče, uslugu koje je realiziralo Ministarstvo uprave. O ovim novostima u holu Kulturno-informativnog centra Gospić govorio je ministar uprave dr.sc. Ivan Malenica.

Na jednome mjestu imamo čitav dokumentacijski proces oko  rođenja djeteta. Ovo je naša zadnja nadogradnja i odnosi se na zahtjev lokalnim samoupravama za naknade za novorođenčad. Uz Rijeku i Šibenik, Gospić je jedan od prvih gradova koji je pristupio ovoj usluzi. Digitalizacija je put kojim ćemo ići i u budućnosti. Cjelokupni sustav omogućit će uvid u stanje i sve potrebe građana. Epidemija koronavirusa je ponukala građane da u još većoj mjeri koriste ono što nam je već bilo dostupno. Mi smo u završnoj fazi kompletne digitalizacije pomoću koje će građani moći plaćati sve pristojbe. Ovo će uvelike olakšati, ubrzati i pojeftiniti plaćanje svih obveza i dovesti nas u status e-Hrvatska, zaključio je ministar Malenica.

Ravnateljica Opće bolnice Gospić dr. Sandra Čubelić u svojem je izlaganju istaknula kako ova bolnica već ima određena iskustva jer je ova ustanova već povezana sa zdravstvenim sustavom.

 

Naše iskustvo je već šestomjesečno i mi redovno prijavljujemo svako dijete u sustav e-novorođenčad. Na ovaj smo način roditeljima skratili muke, vrijeme i obilaske kancelarija. Roditeljima u toj fazi papirologija teško pada, a uz nekoliko „klikova“ roditelji iz kuća imaju pristup prijavama u Matičnom uredu, jedinicama lokalne samouprave, HZZO… Sve ovo olakšava pristup kasnije kada iz bilo kojeg razloga dijete treba zdravstvenu pomoć. Digitalizacija nam svima uvelike pomaže u svakom pogledu, rekla je novinarima ravnateljica bolnice Gospić Sandra Čubelić.

Gs Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.